Hele en Halve noten

• May 24, 2011 - 13:34

Ik ben hier een soort van nieuw. Het lukt mij al aardig wat noten in te voeren.
Het lukt mij helaas niet op de bovenste balk een witte (2 tellen) en een zwarte (1 tel) tegelijk in te voegen, zodat ik twee zwarte en één witte noot tegelijk heb staan. Hoe doe ik dit?

Groeten,

Jongetje


Comments

In de menubalk staan de cijfers 1 tot 4 in gekleurde blokjes. Als je de hele noot ingevoerd hebt klik je op het cijfer 2, uw cursor verandert van kleur en kun je de tweede stem invoeren, je kunt zo tot 4 stemmen op 1 notenbalk zetten

In reply to by Trucker

Stel ik wil alleen bij de 6e noot van de regel onverwachts een andere stem invoegen (zoals bij orgel), hoe moet dat? Ik speel dus eerst een heel stuk met dezelfde soort noten en dan wil ik er een andere bijvoegen. Met de 2e stem begin ik dan helemaal aan het begin van de regel. Is het ook mogelijk om dit bij bijvoorbeeld 1 noot middenin te doen?

Groeten,

In reply to by Jongetje

je selecteerd eerst de noot waar je de tweede stem wilt bijvoegen, ,dan op N om noten in te voeren, dan op het cijfertje 2.
De cursor verandert van kleur en springt naar het begin van de maat, als je alleen op de derde en de vierde tijd die stem wilt invoeren moet je eerst een rust invoeren. Als je gewoon intervallen of akkoorden wil invoeren met noten van gelijke waarde is het makkelijker met shift. Voer de eerste noot in endruk op shift, terwijl je shift ingedrukt houd voer je de tweede noot in

In reply to by Trucker

Het is eigenlijk raar dat dit bij het muziekinstrument orgel hetzelfde werkt als bij de andere instrumenten. Bij een orgel heb je geen 'tweede stem' nodig. Al die rusten zien er dus helemaal raar uit achter een orgelstuk. Wil je dus akoorden met noten van ongelijke waarden invoegen dan krijg je dus overal rusten? Beetje onlogisch voor een orgelmuziekstuk.

als je op de aangegeven manier teveel rusten hebt, maak je ze toch gewoon onzichtbaar (via rechtermuisklik)

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.