nieuwe notenbalk na TRIO

• Aug 23, 2016 - 15:30

hoe maak ik een nieuwe notenbalk na het woord TRIO


Comments

In reply to by Henk De Groot

duizend maal bedankt. Het is volledig gelukt. Maar ik heb nog een ander probleem: wanneer ik multimeasure rest inschakel dan wordt dit uitgevoerd voor allen behalve de eerste maat. De eerste vier maten zijn nl. rusten en MuseScore kies ervoor een multirust te maken voor de 2°,3° en 4° maat. De eerste maat laat hij gewoon staan. Is dat normaal? zoals je al wel begrepen zult hebben, ben ik geen regelmatig gebruiker van MuseScore. Tot nu toe werkte ik in Linux met lilypond (frescoballti)Omdat dit programma nogal wat typewerk vraagt ben ik dus MuseScore gaan proberen. Het handboek (online) is voor mij niet erg duidelijk, daarom dit forum.

In reply to by johnnybgoode

Graag gedaan, blij dat het gelukt is. De multimeasure rest neemt normaal gesproken ook de eerste maat mee. Echter er zijn condities wanneer dit niet gebeurt. Zo kunnen er symbolen geplaatst worden in de tweede maat waardoor MuseScore de multimease rest zal onderbreken om te voorkomen dat een dergelijk symbool verdwijnt.
Zonder zelf over de score te beschikken is het bijna onmogelijk te bepalen waardoor dit komt.
Kun je de score als bijlage toevoegen in het forum? Dit kan ook een deel zijn, bv. alleen de eerste 5-6 maten of zo omdat daar het probleem zit.
Anders kun je nog wel even in het handboek kijken bij: https://musescore.org/nl/handboek/maatrusten#break
Hier staat aangegeven waardoor een multimeasure rest wordt onderbroken.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.