afspelen van herhaling werkt niet naar behoren
Na het herhalingsteken gaat hij naar maat 64 in plaats van naar maat 64.zie bijlage
Attachment | Size |
---|---|
Klarinettenperlen2.mscz | 35.21 KB |
Na het herhalingsteken gaat hij naar maat 64 in plaats van naar maat 64.zie bijlage
Attachment | Size |
---|---|
Klarinettenperlen2.mscz | 35.21 KB |
Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.
Comments
Je bestand klaagt over de maat (mscz denkt dat het 4/4 is).
Afgezien daarvan, als ik 'm afspeel zie ik dat de herhaling gewoon wordt afgespeeld.
Als je dat wilt zien moet de het volgende bestand unzippen en afspelen (ik kon het niet ungezipt uploaden).
2016-08-29_1548.swf_.zip
In je knoppenbalk zie je knop
Daarme kan je herhalen aan en uit zetten.
Ik draai MSCZ 2.0.3 op iMac XOS 10.7.5
In reply to Je bestand klaagt over de by Rob Jasper
zie TRIO.de eerste herhaling wordt goed afgespeeld maar bij de twee gaat ie naar maat 46 in plaats van het 2 te gaan.
Kan je even aangeven welke versie van MuseScore jij gebruikt en hoe je tot deze partituur bent gekomen? De partituur zelf is namelijk behoorlijk corrupt.
Wanneer je ze opent met de laatste stabiele versie van MuseScore (2.0.3) en de corruptiemeldingen negeert, krijg je een partituur van 18 maten die er als volgt uitziet:
Er is dus geen maat 64 of 46 te bespeuren…
In reply to Kan je even aangeven welke by jeetee
Ik gebruik versie 2.0.2 onder linux (Ubuntu)
De score is een selectie van een zelf ingegeven partituur.
Waarschijnlijk heeft het programma de nummering opnieuw uitgevoerd. In bijlage vind U de volledige score.
Foutmeldingen heb ik niet gehad of is er misschien een debug functie voorzien. Ik gebruik dit programma sinds een week en ken er dus nog niet zoveel van.
In reply to Ik gebruik versie 2.0.2 onder by johnnybgoode
De corruptie was waarschijnlijk te wijten aan hoe je de selectie hebt gemaakt om enkel dat gedeelte op te slaan. Deze volledige partituur heeft ze niet.
Ik denk dat je hoofdzakelijk muisinvoer gebruikt, en daar ligt dan ook (hoofdzakelijk) de oorzaak van je incorrecte afspeelgedrag.
Als je dubbelklikt op de 1ste volta (maat 45) dan zie je dat ze visueel wel over twee maten spant, maar dat het eindpunt nog steeds het einde van maat 45 is (de stippellijn naar het ankerpunt geeft dit aan). De oorzaak: de lijn uitrekken met de muis. Om het ankerpunt te verplaatsen die je Shift+pijltje te gebruiken.
Identiek probleem bij de voltas van maat 47 en 63.
Er staat vermoedelijk verloren D.S. al Fine gelinkt aan de maatstreep tussen 35 en 36, die dan met de muis visueel versleept werd naar het einde van maat 36. Aangezien je nergens een segno, noch een Fine hebt staan vermoed ik dat deze verwijderd mag worden.
Vervolgens heb je een D.S. al Coda staan gelinkt aan het einde van maat 65, maar opnieuw daarna versleept zodat ie lijkt op het einde van maat 66 te staan. Maar aangezien je nergens een Segno hebt staan, weet die 'Dal Segno' niet waarheen te springen. Ofwel moet je de Segno op de juiste plaats toevoegen, ofwel bedoel je eigenlijk een D.C. al Coda.
In beide gevallen kan je best de huidige DSaC verwijderen en de correcte nieuwe term toepassen op maat 66.
Vervolgens heb je een 'To Coda' nodig op de plaats waar de sprong moet gemaakt worden en een 'Coda' op de plaats waar naartoe gesprongen wordt.
In je huidige versie heb je geen 'To Coda' maar een gewone 'Coda' staan, waardoor er niet gesprongen wordt. Verwijder die gewone Coda en sleep de To Coda tekst naar diezelfde positie (op maat 22). Vervolgens kan je dubbelklikken op de 'To Coda' om de tekst ervan te bewerken, en daar het coda-teken intikken. Je kan gebruik maken van het speciale tekens palet om het in te voegen: druk daarvoor op F2 eenmaal in tekstediteermode. Vermoedelijk wil je ook de lettergrootte een beetje aanpassen.
Tenslotte moet je nog een 'Coda' element toevoegen op de plaats waarnaartoe er gesprongen moet worden, dat is maat 67. Verwijder het coda-teken dat het frame werd toegevoegd en versleep het net toegevoegde Coda-element om het visueel te krijgen zoals jij wil.
Zie de partituur in bijlage waarbij bovenvermelde dingen gewijzigd werden.
En dan nog dit: Als je bij het aanmaken van een partituur zelf de instrumenten kiest, kan je best het juiste instrument gebruiken. Je stuk zou voor een Bes-klarinet zijn, maar is ingegeven als een enkele-notenbalk piano-partituur.
Indien je het stuk zou ingeven op een notenbalk voor Bes-klarinet, kan MuseScore de instrumententranspositie bij afspelen voor jou doen. Je kan dan de
Concert Pitch
knop gebruiken om de notatie te tonen zoals ze klinkt (knop aan), of zoals ze aan de speler gegeven moet worden (knop uit).[EDIT] omdat deze post nog niet lang genoeg was ;-) :
Op ubuntu kan je gebruik maken van de AppImage of de PPA om versie 2.0.3 te krijgen. Deze versie heeft ruim 250 bugfixes ten opzichten van 2.0.2 en als je kan, is het dus zeker de moeite om deze te gebruiken. Het enige 'grote' probleem van de AppImage is dat momenteel niet alle audio-backends ondersteund worden; ik dacht enkel PulseAudio…
In reply to De corruptie was by jeetee
hallo jeetee,
Oef dat is een hele boterham om te verwerken. Ik zal mij er morgen eens mee bezig houden en dan laat ik het wel weten wat ik ervan terecht gebracht heb. Allesziens vreselijk bedankt voor het correctie werk dat je gedaan hebt.
Tot wederhoren.
John
PS Kan ik het instrument nog veranderen naar klarinet?
In reply to hallo jeetee, Oef dat is een by johnnybgoode
Dat kan :)
Rechtsklikken in een maat en in dat menu kiezen voor Notenbalkeigenschappen…. In het dialoogvenster dat dan verschijnt, vind je ongeveer in het midden de instrumentennaam, met daarnaast een knop om het instrument te wijzigen (ik denk Verander Instrument… in het Nederlands? Ikzelf gebruik hoofdzakelijk de engelse versie).
In het zoekvenster onderaan die popup typ je dan klarinet. Dubbelklik op de gewenste klarinet en vervolgens op OK.
MuseScore zal bij een instrumentenwijziging ervoor zorgen dat de echte toonhoogte van de noten gelijk blijft. Je zal dus merken dat je stuk nu getransponeerd genoteerd werd. Gebruik de knop Werkelijke toonhoogte om de weergave tussen instrumentnotatie en echte toonhoogte te wisselen.
Indien je stuk al was ingegeven voor het getransponeerde instrument, zal je het nu opnieuw moeten transponeren; maar ook dat kan relatief eenvoudig:
Veel succes!
In reply to hallo jeetee, Oef dat is een by johnnybgoode
Hallo jeetee,
Het instrument heb ik kunnen veranderen naar Bb klarinet. Verder heb ik de voorgestelde veranderingen gemaakt. Er is echter nog een afspeel probleem. Als ie na "ds al fine" bij fine aankomt stop het gewoon in plaats van naar de TRIO te gaan. Heb ik nog wat over het hoofd gezien? Ik stuur het gewijzigde bestand nogmaals door. Zie bijllage
In reply to Hallo jeetee, Het instrument by johnnybgoode
De 'DS al Fine' werkt perfect zoals het hoort; normaal gezien is 'Fine' (het einde) welja… het einde van een stuk :) Daarom stopt het afspelen daar ook.
Eigenlijk heb jij twee aparte bewegingen/stukken in 1 partituur staan, daarom heb je een kleine workaround nodig. Gelukkig is die heel eenvoudig:
Sleep een sprongen-marker naar de start van het Trio (maat 37). Ik heb de Segno Variant genomen, omdat die toch nergens anders in het stuk voorkomt en dus duidelijk voor iets anders dient dan.
Ik heb die meteen ook onzichtbaar gemaakt (V) omdat die enkel dient voor het afspeelgedrag van MuseScore, niet voor de menselijke uitvoerders. Ook heb ik de Label eigenschap van de marker gewijzigd in TrioStart via de Inspector.
Vervolgens moeten we aan de sprong nog duidelijk maken dat ie niet enkel tot Fine moet spelen, maar daarna moet verdergaan aan de start van het trio. Daartoe klik je op de D.S. al Fine en wijzigen we Jump eigenschappen met onze voordien aangemaakte marker:
Ik zag ook dat je op de lokatie waar gesprongen wordt (de DS en de DC) je nogmaals en Segno hebt staan, dit is eigenlijk helemaal overbodig (functioneel gezien). Ik heb ze dan ook hier verwijderd.
Indien je ze toch wil laten staan, raad ik aan om hun Label te wijzigen. Dat label is namelijk wat gebruikt wordt om de sprong-locatie te identificeren. Aangezien beide tekens hetzelfde label hebben als de eerste segno (die wel gebruikt wordt) kan je beter het label wijzigen zodat MuseScore zich niet kan vergissen.
Ik denk dat dit nu afspeelt zoals gewenst, zie bijlage.
In reply to De 'DS al Fine' werkt perfect by jeetee
Inderdaad . Dat was de bedoeling.
Bedankt voor al het werk.
Mij rest nog enkel het stuk in mijn vingers te krijgen. Aan een lager tempo gaat het heel vlot, maar de tirolerband waar ik deel van uitmaak speel het aan een (nog) hoger tempo.
Nogmaals hartelijk bedankt en tot wederhoren,
Groeten,
John
In reply to Ik gebruik versie 2.0.2 onder by johnnybgoode
Ik heb gevonden wat je hebt gedaan...
Je hebt geprobeerd de volta 2 maten te maken door de volta te selecteren en hem vervolgens uit te trekken. Hierbij heb je de lijn, en niet het bevestigingspunt uitgetrokken..
Als je de volta selecteert kan je het zien:
Het makkelijkst is om de volta 1 te plaatsen, vervolgens te selecteren, en dan shift/pijltjerechts te gebuiken. Je ziet dan de dikke punt mee verspringen naar het eind van maat 64. Hetzelfde moet je natuurlijk ook voor volte 2 doen.
Daarna gaat het goed.
Succes!