triolen invoeren

• Oct 26, 2009 - 13:47

De invoer van triolen (triplets) in Musescore is verwarrend. Na het invoeren van een noot verschijnt de triool (in rusten) achter de noot met andere notenwaarden. Het zou logischer zijn als je eerst een noot kon invoeren (b.v. een achtste) om daarna 'triool' aan te klikken, zodat het de eerste noot van een triool wordt.


Comments

In reply to by Thomas

Misschien was ik niet helemaal duidelijk: als je een notenwaarde selecteert en vervolgens 'triplet' (waarom niet de nederlandse naam 'triool' gebruikt?) dan verschijnt de triool in andere notenwaarden. Voorbeeld: kies je een kwart, dan kun je achtsten voor een achtsten-triool invoeren. Dit komt omdat Musicscore van de hele triool uitgaat (die duurt hier een kwart). Hoewel je hieraan kunt wennen (zonder handleiding had ik dit niet begrepen), verwacht je dit niet. Bij Finale voer je de notenwaarde in die je hebt gekozen, dus als je een achtste kiest en vervolgens een triool, dan kun je achtsten voor een achtsten-triool invoeren.
Julius

Jaap Plaisier
Dec 10, 2009 - 23:00

In reply to by crwlmope

Klopt, bij Sibelius werkt dit ook zoals je beschrijft.
De benaming triool had ik in het verleden in het programma wel aangepast bij de snelkoppelingen. Op de site was ik niet consequent, want verderop was wel de kwintool genoemd. Bedankt voor het melden! Is inmiddels gecorrigeerd...

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.