Tempo aanpassen

• 5 Nov 2018 - 16:48

Hallo,
ik heb 'n score met daarin 'n tempo-aanduiding van 166/kwartnoot (wals)
Als ik dit verander in bijv. 168 of 170 is er geen verschil in snelheid, wat voorheen wel was.
Bij 180 gaat het tempo 'n stuk omhoog, om vervolgens bij verandering in 190 weer terug te zakken naar de snelheid van 166. Ook bij 200 blijft alles hetzelfde om dan bij 210 weer heel vlug af te spelen.
Ik heb zelfs 'n keer veranderd naar 66 en het ging nog razendsnel
Kortom: het lijkt alsof e.e.a. van slag af is.
Wie heeft hier ervaring mee?

groetjes,
Frans


Comments

Dag Frans,

Ik weet dat er soms problemen zijn/waren met tempo-markeringen wanneer ze in de partijen gewijzigd werden vs de totaalpartituur. Maar op dit moment kan ik me geen specifiek geval herinneren welke in de huidige versie (2.3.2) nog gekend zijn.

Als antwoord op van jeetee

Hoi jeetee,
zou het nuttig zijn, mocht het zo blijven, om m'n score naar je door te sturen?
Het is erg vreemd; de notatie staat op 166, 170 geeft geen verandering, 190 wel, 200 is weer de oude snelheid (166) en terug gaan van 200 naar 166 leverde gisteren 'n supersnel tempo op.

Frans

Als antwoord op van karelmollen

Ik probeer weer te geven wat er telkens gebeurt.
Op het moment dat ik het tempo verander (klikken, blauw maken, 166 wordt 170) en de score opnieuw afspeel, is de snelheid niet veranderd. Ook in Afspeelpaneel zie ik dat bijv. 166 niet is veranderd naar 170.
Als ik dan het tempo weer verander (180) en de score weer afspeel, dan is het tempo 170.
Als ik vervolgens 180 verander in 190 en afspeel, dan is het tempo 180 etc.
Niemand?

gr. Frans

Het "achterlopen" van het tempo naar de vorige edit lijkt inderdaad op een gekende bug icm partijen. Normaalgezien zou na de partituur sluiten en heropenen alles weer correct moeten zijn.

Do you still have an unanswered question? Log eerst in om je vraag te plaatsen.