Bewaren van tekstinstellingen bij afsluiten

• Sep 11, 2014 - 10:29

Het lijkt me dat bij het bewaren van een partituur de tekstinstellingen niet volledig bewaard worden.
De grootte van de tekst en ook de tekst zelf wordt wel bewaard, dat is geen probleem, maar niet de posities van de tekst (alineatie (links-midden-rechts) en ook niet de plaats ten opzichte van de X- en Y-as.

Met het gevolg : steeds als ik een muziekstuk heropen lopen de teksten opnieuw dooreen. Ik gebruik de ondertekst nogal eens om wat extra info toe te voegen. Als ik deze links alinieer, vertrekkend vanaf een bepaalde positie, zodat deze volledig afzonderlijk staat, dan zal deze bij het heropenen toch opnieuw centraal komen en helemaal bovenaan. Met het gevolg dat verschillende teksten dooreen lopen (de titel van het lied en de ondertitels) Ook bij de voorkeursinstellingen lijkt me dat niet aanpasbaar te zijn.
Heeft iemand een idee hoe ik dit wel kan bewaren of is dit een bug ?

Dank je wel voor alle info.


Comments

Kan je je mscz bestand als bijlage toevoegen op dit forum? Op die manier kunnen we je probleem reproduceren en je verder helpen.

Dank u wel voor de reactie.

Ik voeg het bestand hier bij, samen met 2 pdf's.

Ik had het mscz-bestand aangemaakt, en daarvan een eerste pdf gemaakt. Deze is in orde.
Het mscz-bestand zelf (in de layout dus zoals op avondstemming.pdf) heb ik bewaard (hier ben ik echt héél zeker van - trouwens ik heb dit enkele malen opnieuw geprobeerd), maar steeds als ik dit mscz-bestand opnieuw opende kwam het in het formaat zoals ik in de tweede pdf (avondstemming foutief) mee stuur.

Vriendelijke groeten en nogmaals dank

Attachment Size
Avondstemming.mscz 4.98 KB
Avondstemming.pdf 30.24 KB
Avondstemming foutief.pdf 30.3 KB

In reply to by reporterxyz

Ik kan niet met zekerheid zeggen of het een bug is, maar het is sowieso beter om systeem- of notenbalktekst te gebruiken hiervoor. Deze kan je maken door een noot te selecteren, en vervolgens in het menu: Creëer > Tekst > Systeem/Notenbalktekst. Je aangepaste mscz bestand in bijlage.

Attachment Size
Avondstemming.mscz 5.01 KB

Dank je wel voor deze info.
Sorry... Ik ben volledig nieuw in musescore en had niet gezien dat deze types tekst ook aanwezig was. Ik was wel aan het testen geweest met Copyright, ondertitel, componist en dichter - teksten, maar deze mogelijkheid had ik niet geprobeerd.
Vriendelijke groeten.
Andre

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.