Runtime error

• Jun 6, 2010 - 12:03

Bij het invoeren van noten krijg ik vaak een "Runtime error", ben dan alles wat niet opgeslagen is kwijt en het programma wordt afgesloten. Ik gebruik Windows XP pro en de versie 0.9.5 van Muse Score.
Een heel eenvoudig voorbeeld hoe ik zo'n crash veroorzaak:
Sol of andere sleutel, maat 4/4 of een andere, en tik dan drie kwart noten in:
een sol dan een la kruis en vervolgens terug een la. De tweede la krijgt in muse score een hernemingsteken, wat ik dus niet wil. Ik klik op dit hernemingsteken met de linkerkant van de muis en knip dit hernemingsteken er uit. Het gevolg is een runtime error en weg mijn programma. Het komt nog vaker voor ook met andere toestanden.
Kan iemand mij hier een oplossing bieden?


Comments

Jaap Plaisier
Jun 7, 2010 - 21:56

Dat probleem van die runtime error kan ik niet reproduceren, het werkt hier allemaal goed...
Wat je kunt doen is de nieuwe stabiele versie downloaden. Gebruik nog even de link op de pagina want de groene button bovenin is nog doorgelinkt naar de vorige versie.

Wat betreft het kwijtraken van uw werk kunt u minimaliseren door uw werk automatisch op te laten slaan,
Ga naar bewerk -->> Voorkeursinstellingen -->> Tabblad Algemeen -->> Automatisch opslaan aanvinken
De tijd van de interval kunt u daar ook aanpassen.

Succes, Jaap Plaisier

In reply to by Pip_

Ik heb de nieuwe versie 0.9.6. geinstalleerd maar helaas zijn de problemen nog niet van de baan.
Ik doe bv het volgende: maak een nieuw bestand, geen titel, piano, en de rest allemaal standaard.
Ik wil dan de achtergrond veranderen maar van zodra ik op toepassen klik krijg ik weer dezelfde foutmelding of beter gezegd een ander type, nl, In msscore.exe is een fout opgetreden en moet worden afgesloten. Onze excuses voor dit ongemak. U was bezeig met een bewerking. Deze gegevens zijn mogelijk verloren gegaan. Vertel Microsoft over dit probleem. Er is een error rapport gemaakt en u kan diet al dan niet verzenden. Ps, de instelling die ik gedaan had blijkt wel toegepast te zijn na het openen van een nieuw bestand.

In reply to by Pip_

Dag Pip,

Ik kan de fout niet reproduceren. Kan je even verder uitleggen hoe je je achtergrond veranderd? Een nieuw kleur, of een nieuwe textuur (bestand)?

In reply to by Thomas

Hallo Thomas,
ik ga als volgt te werk: ik kies nieuw, en de rest allemaal standaard zoals het verschijnt. Zo kom je een een partituur voor piano zonder titel in de maat vier vierde met fa en sol sleutel en 12 maten.
Dan kies ik Bewerk - voorkeursinstellingen - Scherminstellingen - ik klik op de map met de bestanden van de kleuren - toepassen en de fout is er . Alles wordt afgesloten maar gelukkig met de nieuwe versie kan je verder doen met het laast gebruikte document. Maar waarschijnlijk ligt het probleem aan mijn pc; Op mijn vista pc geeft hij deze fouten niet.
Maar mocht je toch iets vinden, ik wil het graag horen.
Groetjes Pip.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.