Generel settings

• Aug 20, 2010 - 11:19

Is it possible to change the standardsettings for the program?

As I couldn't find out how to do it, I have made a generel layout, and import it every time I start a new score.
It is not possible to import it before I start to create a new score.
But unfortunately it doesn't effect the already written things, so I have to change them every time I start a new score.
Am I doing something wrong?

Offcourse I can make a standard score and revise that, but the most easy thing would be to set the programs standard or import the standard.


Comments

Hej JydeBente

Hvis det er det du mener, så kan du gemme din layout-stil gennem den menu. Den opsætning kan du så importere til dit nye dokument. Eller påføre dine eksisterende. Layout-stil er hele det regelsæt der angiver hvordan din musik ser ud.

Der findes også skabelonerne, hvor du kan lave en stemmeopsætning og benytte denne hver gang du opretter et nyt stykke...

Håber det hjælper.

Mange Hilsener
Morten

In reply to by mortenpoulsen

Hej Morten
Hjemkommen fra ferie ser jeg et svar på dansk... så er det da nemmere at forklare hvad man mener ;-)
Jeg har lavet en layout-stil, men den virker ikke på alle opsætningerne - jeg er nødt til at importere stilen, gemme nodearket og hente det igen. Så vil nogle af indstillingerne virke.
Men ikke alle - fx. bliver skrifttyperne ikke ændret på det der er skrevet i forvejen, fx. titel og stemmer.
Jeg har forsøgt at gemme positionen for titel, forfatter, copyright osv. - men de kommer altid ud på standardplaceringen, og når jeg så flytter dem manuelt og gemmer nodearket, så er de røget tilbage til standardplaceringen næste gang jeg henter noden....
Jeg er egentlig ikke klar over om det er mig, der er for uvidende om hvordan det hele fungerer, eller om det er fejl i programmet - men pt. er jeg gået over til at bruge et standardnodeark.

Gode hilsner
Bente

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.