printfout

• Nov 15, 2010 - 15:37

Bij het printen van mijn bladmuziek kom ik volgende problemen tegen :
- in sommige maten hangen de bolletjes niet aan hun stok [zweven dus voor of achter hun stokje],
- staan vlaggetjes los van hun stok,
- staat de stok aan de verkeerde kant van de noot,
totale anarchie dus !

Op het scherm ziet het er allemaal keurig uit, maar bij het printen gaat het steeds mis.

Viooltje


Comments

In reply to by Thomas

Ik gebruik versie 0.9.6 onder Windows Vista [wat bedoel je met platform ?] en dit sinds juni 2010. Slechts de laatste weken krijg ik deze rare prints en steeds in dezelfde specifieke maten.
Op welke manier kan ik een programmafout rapporteren of om hulp vragen ?

Viooltje

In reply to by viooltje

Best eerst MuseScore upgraden naar 0.9.6.3, dan heb je de laatste stabiele versie. Test dan nogmaals of je je probleem kan herhalen. Zoja, kan je enkele screenshots maken of een bestand toevoegen die duidelijk kan aantonen wat het probleem is? Alvast bedankt.

In reply to by Thomas

Best Thomas,

Bedoel je met upgraden dat ik de versie 0.9.6.3. gewoon moet downloaden ?
Computertechnisch ben ik niet sterk : een screenshot maken zal niet lukken.
Ik stuur je een wordbestand mee met foto's die ik van de printproblemen heb gemaakt. Ik kan je natuurlijk ook het bestand met de bladmuziek zelf meesturen, maar zoals ik al zei, op het scherm ziet alles er keurig uit. Je zou het dan zelf weer moeten uitprinten. Het vreemde is dat dit probleem alleen in deze specifeke maten terugkomt. Met bestanden die ik later aanmaak is er niets aan de hand. Ook niet als ik veel achtste noten in 1 maat zet of deze aan elkaar bind. Dus waarom zou ik dan moeten upgraden ?

Zoals je op de foto's kan zien, doet het probleem zich voor in maten met gebonden noten [maar in andere maten met gebonden en achtste noten weer niet !]. Misschien heeft het ene niets met het andere te maken. Na veel experimenteren ben ik er achter gekomen dat als ik maar 4 maten op 1 regel zet [ipv 8] het probleem zich niet voordoet. Maar dat is een erg kunstmatige oplossing omdat ik dan extra veel bladzijden krijg bij langere composities. En dat is erg vreemd, want Musescore geeft zelf aan tijdens het noten nvoeren dat 8 maten op 1 rij goed te doen is.

Ik heb verder nog geen rapport ingediend over dit probleem, was benieuwd hoe je hier verder op zou reageren.
Alvast bedankt voor het meedenken !

Viooltje

Attachment Size
printfout.doc 145 KB

In reply to by viooltje

Check eerst of je niet reeds met de laatste versie werkt via het menu: Help > Over MuseScore
Indien er niet 0.9.6.3 staat, sluit dan het programma en download MuseScore van op musescore.org. Eenmaal het programma compleet gedownload is, dan installeren. Daarna nogmaals proberen of je het probleem kan reproduceren.

Kan je nogmaals zeggen met welke Windows versie je werkt?

En kan je ook nog de partituur zelf toevoegen aan een commentaar. Je weet nooit dat ik het probleem kan reproduceren.

In reply to by Thomas

Beste Thomas,

Ik werk met Windows Vista.
Ik heb inmiddels de nieuwste versie [0.9.6.3] van Musescore gedownload en heb in dit programma de 2 bestanden die printfouten opleverden, opgeroepen en bewerkt. Helaas met hetzelfde resultaat. Vervolgens heb ik dezelfde 2 bestanden helemaal vanaf de eerste noot opnieuw ingevoerd, met ook hetzelfde resultaat.
Deze 2 "probleembestanden" heb ik nu bijgevoegd, misschien kan jij er wat mee. Met andere bestanden krijg ik helemaal geen problemen, ook daar werk ik met achtsten en verbindingsbogen. Ik merk wel dat als ik 4 maten over 1 regel verdeel [ipv 8 zoals het bestand er nu uitziet] de prints er correct uitzien. Maar dat vind ik nogal onlogisch, want als er geen ruimte genoeg zou zijn per maat, zou Musescore dit probleem toch zelf aangeven ? Misschien ligt het probleem ook helemaal niet hieraan ...

Veel succes en alvast bedankt voor het meedenken !
Viooltje

Attachment Size
opus 24 - track 25.mscz 4.16 KB
opus 26 x.mscz 2.13 KB

In reply to by viooltje

Ik heb je eerste bijlage geopened in MuseScore en de partituur opgeslaan als pdf. Het resultaat zit bij deze commentaar. Ik kan je probleem op deze manier alvast niet reproduceren. Kan jij eens proberen de partituur op te slaan als pdf en dan eventueel uit te printen? Mocht dit ok zijn, dan begin ik te vermoeden dat er een probleem kan zijn met je printer driver.

Attachment Size
opus 24 - track 25.pdf 32.29 KB

In reply to by Thomas

Beste Thomas,

Ik heb de partituren opgeslaan als pdf-bestand en vervolgens uitgeprint, zoals je me had geadviseerd.
Ik heb nu inderdaad geen enkel printprobleem meer met deze bestanden ! Alles ziet er goed uit.
Zo kan ik in het vervolg eventuele verdere printproblemen oplossen, of is er volgens jou dan nog steeds een probleem met mijn printer driver ?
Heel erg bedankt !
Viooltje

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.