musescore 1.3 download ??? ...................., pindakaas!!

• May 4, 2015 - 23:39

Geachte dames, heren,

Voorgeschiedenis:
Mijn HP-PC is vanwege hardnekkige storingen en een crash sinds 23 maart 2015 (met nog 6 weken garantie!) "op zwart gegaan" (Windows 8.1 !!)
Musescore was daar nooit achtergrond-oorzaak van.
NA ZES WEKEN onderzoek heeft mijn pc-goeroe het lek boven water gekregen. Noch bij hoofdkantoor HP, noch bij Microsoft was men bekend met dit type storing, zeer diep verborgen in de software.

Actualiteit:
De PC is terug na fundamentele her-installaties. Mijn redelijk favoriete "musescore 1.3" ontbreekt. Ik dus dus naar musescore.org om er zelf 1.3 weer snel op te zetten.
Wie schetst mijn verbazing, dat dat niet meer lukt: ik wordt min of meer en ogenschijnlijk gedwongen om over te stappen naar musescore 2.0 .................................. (of ik ben een 'download-onbenul'??)

OK ! Dan maar 2.0 !!
Helaas, ik ben er verre van blij mee (dat is een eufemisme)!

Vooralsnog ben ik zelf de prul die blijkbaar iets niet goed doet, maar als dat niet zo is, zou ik toch wel van de heren ontwikkelaars evt. een link willen ontvangen, waardoor ik GEGARANDEERD ZEKER MIJN 1.3
weer terug op de PC kan zetten ..................................

Dank bij voorbaat voor alle goede tips en mogelijke oplossingen,
Harry Lime


Comments

Beste Harry,

Klik op navolgende link: http://musescore.software.informer.com/versions/
en je hebt de keuze uit de diverse programma's als het goed is.
Wel vraag ik mij af waar je met de nieuwe 2.0 of 2.01 problemen mee hebt? In mijn perceptie hebben de ontwerpers een heel erg mooi en goed product afgeleverd met heel veel meer mogelijlkheden dan 1.3 en daarvoor. Het is wel zo dat een aantal functies op een andere manier benaderd moeten worden. Het is even wennen maar daarna was ik 100% overtuigd.

Succes, Hans55

Geachte heer Hans55,

Dank voor uw reactie.
Omdat ik na ruim een week geen reactie meer verwachtte op bovenstaande klaagzang heeft inmiddels mijn PC-goeroe (die maandagmiddag jl. hier toch was om wederom een aantal problemen met mijn -ge-her-installeerde- PC op te lossen).
Ik legde hem het downloadprobleem van musescore 1.3 ook nog even voor en hij heeft dat voor mij reeds weten te regelen, overigens niet via de link die u mij verschafte ........ hoe dan wel??
Geen flauw idee!! Ik zit naast hem en kan niet volgen welke procedures hij volgt, zo snel gaat dat allemaal. Hij legt dat ook niet uit, want tijd is geld!!
U mag rustig aannemen, dat ik inderdaad een digitale onbenul schijn te zijn en dan ook nog een conservatieveling van de eerste soort.
Wat beviel mij niet aan 2.0 ???
De gehele schermopbouw is anders en daarvan raak ik absoluut zeker van slag.
De menustructuur (ben blij dat ik het woord ken!) lijkt mij compleet anders te zijn.
Dat is, zoals u schrijft, een kwestie van wennen................... ok!
Volgende tegenvaller:
Ik heb zo'n kleine 250 ms-bestanden, variërend van éénstemmige dingen tot en met een compleet uitgewerkte partituur (17 balken, 18 pagina's) voor een harmonie-orkest.
Vrijwel alle bestanden die ik onlangs nog in musescore 2.0 opende waren "beschadigd", zagen er vreemd uit met lelijke afwijkingen zoals bv. fraseringsbogen die ineens heel anders verschenen, dynamiektekens en -letters die compleet verschoven waren.
Desondanks luisterde ik toch eens naar een stel harmonie-instrumenten van bovengenoemde partituur: héél andere timbres en klankkleuren dan voorheen ......... o.m. de "nieuwe" klarinet klonk heel anders dan de "oude" klarinet. Een heleboel andere klankkleuren beluisterd en de conclusie voor mij (als ervaren muziekdocent en podium-muzikant) was: KLANKKLEUREN IN 2.0 ABSOLUUT ONTOEREIKEND VOOR MIJ !!!!
Ik ben al jarenlang gewend, om bij het afspelen van partijen immer galm en chorus (bij de mixer) volledig op 0 te zetten. Ik baal van synthetische galmen en andere bijklanken, ik wil het kale instrumentgeluid horen en achter een gespeelde noot moet geen "staartje" als toegift zijn te horen!!!
ALLE 245 partijen dus zonder galm en chorus!!
Wie schetst mijn ergernis, dat in 2.0 die twee knoppen op NUL staan en ik dan toch overal galm naklankjes hoor!! Dat vind ik dus gewoon slecht!
Dan waren er nog wel wat meer zaken die mij uiterst tegenvielen bij 2.0, maar die heb ik blijkbaar al verdrongen ........ die blijven hier dus ook weg ...........
IK BEN (BIJNA 70 JAAR) ZO BLIJ ALS EEN KLEIN KIND, DAT IK 1.3 WEER TERUG HEB !!!!
Ik hoop nog 5 of 10 jaar er wat mee te kunnen rommelen, maar ik ga geen risico's meer nemen door 2.0, 2.1, 2.2 tot en met 10.5 nog ooit te downloaden.
Op mijn leeftijd en met mijn instelling moet je niet aan allerlei nieuwe fratsen meer willen beginnen.
Niettemin waardeer ik het, dat u mij nog raad heb willen geven (ik vond overigens ruim 1 week radiostilte van musescore-zijde ook niet zo chic .......).
Hartelijk dank daarom,
met vriendelijke groet,
Harry Lime

Beste Thomas,
Hartelijk dank voor je reactie met daarin de link die je noemde.
Vrij kort hierboven (in de teksten) staat echter al een andere link die mij werd verschaft door een zekere "Hans55" (forumgebruiker die ik nog niet zo vaak heb "gezien"/gelezen).
Met die link van Hans55 ben ik er zonder problemen (op 14 mei jl. dus) in geslaagd mijn favoriete musescore 1.3 weer terug te halen.
Je komt dus wat te laat met je eigen reactie, maar niettemin dank voor de attentie.
Overigens ontving ik vandaag op maar liefst TWEE mailadressen (allebei genoteerd voor jullie nieuwsbrief) een JUICHENDE aankondiging om musescore 2.0.1 te downloaden !!!!!!!!!!
Omdat je ooit in een andere reactie schreef, dat 1.3 en 2.0 rustig náást elkaar konden gebruikt worden, heb ik toch weer mezelf laten verleiden om 2.0.1 inderdaad te downloaden ..........
Vervolgens heb ik zeker 15 verschillende exemplaren van mijn scores (telkens onmiddellijk ná elkaar) beluisterd met beide programma-versies.
Ik moet helaas bij mijn eerdere mening blijven, dat de sound fonts van 1.3 VELE MALEN BETER ZIJN dan de klanken van 2.0.1. Het spijt me voor de heer Schweer en compagnons!!!
Ik geef toe dat notatie (NOTATIE !!!!) in jullie programma op de eerste plaats zal komen en de weergave misschien door jullie minder belangrijk wordt geacht, maar voor mij persoonlijk is die weergave (zeker als het 0% galm en 0% chorus moet hebben zoals ik dat wens te horen) zeker zo zwaarwegend !!!
"So I'll stick to my favourite version 1.3, having deleted already 2.0.1"

Dank voor alle moeite die jullie als groep ontwikkelaars nog steeds maar blijven doen, ik hoop dat 1.3 nog vele jaren zal worden ondersteund ...........
Mooi toekomstbeeld: ooit komen er generaties, die alleen nog zullen afweten van musescore 2.0, 3.0, 4.0, 5.0 en zo verder ........................
(Dan zit ik al in de urn, hahaha)
Vriendelijke groet en veel waardering,
Harry Lime.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.