Διαμόρφωση μέτρων παρτιτούρας - Configuration of measures

• Jan 7, 2011 - 07:38

Ξέρει κανείς πώς μπορώ να διαμορφώσω το εύρος ενός μέτρου της παρτιτούρας; π.χ., έχω 4 μέτρα σε μια σειρά και θέλω το ένα από αυτά να είναι αραιότερο από τα άλλα. Γίνεται ίσως να μετακινήσω τις γραμμές αυτού του ενός κατά βούληση; (δεν μιλάω φυσικά για την πύκνωση ή αραίωση που επιτυγχάνω με τα εργαλεία που υπάρχουν στην παλλέτα).

Does someone know if there is a way to condense or expand a measure at will? (for example, I have four measures in the same row, and I want one of them to be wider than the rest).


Comments

Κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο εν λόγω μέτρο, πηγαίνεις στις ιδιότητες μέτρου και αλλάζεις την έκταση διάταξης μεγαλώνοντας τον εν λόγω μέτρο και κατόπιν με την προσθήκη λιγότερης έκτασης μικραίνεις τα υπόλοιπα (3) μέτρα γιατί το πιο πιθανό είναι να τα έχει αλλάξει σειρά. Η μικρότερη τιμή της έκτασης διάταξης είναι 0.90 και η προκαθορισμένη είναι 1.00.

In reply to by ionio_jiannis

Αγαπητέ Γιάννη, σ' ευχαριστώ για τις οδηγίες σου. Δουλεύω με το MuseScore εδώ και δυο βδομάδες μόνο, παρ' όλα αυτά το έχω ψάξει αρκετά γιατί θέλω να μεταφέρω εκεί όλες τις παρτιτούρες μου, και ήδη ξέρω για τι είδους ρύθμιση μιλάς. Θα το δοκιμάσω μόλις βρεθώ στο LapTop όπου το έχω εγκαταστήσει (τώρα δεν βρίσκομαι σπίτι μου και δεν το έχω κοντά μου).

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.