dubbele noten wanneer score gemaakt in Linux wordt geopend in Musescore onder Windows..

• Jul 17, 2015 - 22:25

Ik heb een aantal partituren die zijn aangemaakt in Musescore onder Linux. Daar staan gewoon 'enkele' noten in, maar open ik het bestand in Musescore onder Windows dan worden alle noten verdubbeld, dus iedere noot is dan dubbel, bestaat uit twee dezelfde noten aan elkaar. Hoe kan ik dit weer goed krijgen?


Comments

Beste Gertim,
Ik heb geen ervaring met Linux maar ik zou mij kunnen voorstellen dat indien je de partituren vanuit Linux als music-XML file exporteert en vervolgens in windows importeert, dan het probleem verholpen is......
ik hoor het wel of dit soelaas biedt.
Groetend, Hans55

In reply to by hans55

Hallo Hans,

Bedankt voor je antwoord. Daar heb ik toevallig onlangs ook aan gedacht om het via een XML-export te doen, maar ik heb dat oorspronkelijk niet gedaan omdat ik er van uit ging dat het toch zeker wel compatibel gemaakt zouden hebben (anders is het ook lastig ivm downloads van internet). Blijkt dus dat dat kennelijk niet zo is (het programma ziet er overigens ook heel anders uit onder Windows). Probleem is nu dat mijn 64 Bits PC, waar eerst Linux op stond (Tango Studio), nu vanwege het kapot gaan van mijn laptop, eerst maar weer is omgeturnd naar een Windows PC (de rest van de familie kan er niet mee werken). Ik heb dus op dit moment geen PC meer waar ik Linux op kan zetten (of ik zou het er naast moeten zetten, maar mijn flashdrive is ook al behoorlijk vol). Ik zit dus nu met de oorspronkelijke bestanden, waar ik weinig mee kan. Maar bedankt voor de tip. Ik vermoed idd dat dat dan de enige oplossing is. Als de hardware weer op order is en ik beschik weer over een Linux PC, dan ga ik dit zeker uit proberen. Tegen die tijd zal ik vermelden of het gelukt is. Bedankt.

Groet,
Gertim

Hoi Gertim,

Ik zou je willen aanraden om je probleem nogmaals te melden in het engelstalige forum. Daar zitten de meeste ontwikkelaars op en die kunnen dan aangeven of het inderdaad (eventueel nog) niet mogelijk is om mscz files te laden uit Linux.
Groetend, Hans55

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.