Nootkop

• Jul 6, 2016 - 22:35

Hallo,

Ik ben bezig met het maken van een partituur voor body percussion.
Hiervoor heb ik echter heel veel verschillende nootkoppen voor nodig.
Helaas werkt dit bijna nooit. Kan iemand mij de truc uitleggen om dit te gebruiken?

Alvast bedankt.

groeten,

Louis


Comments

De nootkop van een bestaande noot wijzigen zou zo eenvoudig moeten zijn als de nootkop(pen) selecteren en dan in het palet op de juiste nootkop te dubbelklikken.
Het Nootkoppen palet is enkel zichtbaar in de Geavanceerde werkruimte. Gebruik de selectiebox onderaan het palettenvenster om deze te activeren.

Als alternatief kan je ook -na de nootkoppen te selecteren- het instellingenoverzicht (F8) gebruiken. In de sectie Noot kan je de Nootkopgroep wijzigen.

Indien je een volledige bodypercussion notatie wenst, kan je misschien beter een eigen drumset aanmaken (https://musescore.org/nl/handboek/drumnotatie#drumset).

In reply to by jeetee

Ik kan dit enkel doen door inderdaad de drumset te bewerken. Een noot selecteren en dubbelklikken of via f8 lukt niet. Ik ben aan het schrijven in drumset, dus misschien als ik een ander instrument kies dat dit wel lukt voor de notatie? Helaas krijg ik dan geen drumsleutel, maar een solsleutel (die je ook niet kan veranderen).

Bedankt voor je reactie!

In reply to by Louis Snauwaert

Je geeft de volledige partituur in met 2 drumsets, laat gewoon lege maten staan bij 1 van de 2. Op het einde ga je dan naar Stijl > Algemeen… en vink je de optie Verberg lege notenbalken aan.

Ondertussen heeft 1 van de ontwikkelaars ook bevestigd dat via het instellingscherm/palet inderdaad niet behoort te werken voor een drumset.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.