Spelen en afspelen

• Dec 12, 2016 - 12:04

Tijdens afspelen doet het MIDI keyboard
niets. Kan spelen tijdens afspelen niet?


Comments

Als ik je vraag goed begrijp vraag je of je noten kan ingeven terwijl MuseScore de andere, reeds ingegeven, instrumenten afspeelt?
Momenteel is dit niet mogelijk. De huidige methodes van noteningave (inclusief MIDI) vragen dat je nog steeds op voorhand aangeeft hoe lang de noot zal duren alvorens je ze kan ingeven.

In MuseScore 3.0 (maar dat is zeker nog een half jaar wachten) zit wel al gedeeltelijk zo een mode. Het is daar al mogelijk om een tijdsbasis in te stellen zodat je op metronoom een instrument kan inspelen. Ik heb zonet een verzoek ingegeven om te vragen of gelijktijdig afspelen van reeds ingegeven instrumenten kan (optioneel) toegevoegd worden. Zie #150961: Playback during Semi-Real-Time-automatic MIDI note input

In reply to by jeetee

Inderdaad gewoon meespelen op MIDI keyb met de invoerde muziek mee, ook (vooral)
tijdens loopen om bv op sax mee te spelen met piano voor ontwikkelen.
Neem aan dat afspelen van musescore midi naar een player stuurt. Als deze of een tweede player tegelijk MIDI van het keyboard accepteert, zijn nootlengtes onafhankelijk.
Ben benieuwd naar 3.0 dan.

In reply to by Gert Baars

Bij afspelen gebruikt MuseScore een interne synthesizer (FluidSynth of Zerberus) die inderdaad een reeks MIDI-events ontvangt.

Het is ook mogelijk (maar ik weet niet hoe precies) om de MIDI-output van MuseScore naar de Jack soundserver te sturen. Die zou je dan moeten toelaten om het signaal naar andere MIDI interfaces door te verbinden (dus mogelijk ook naar je keyboard).

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.