importeren pdf met bladmuziek naar Musescore lukt niet

• Nov 13, 2016 - 10:29

Ik heb bladmuziek gescanned en als pdf bestand opgeslagen maar Musescore kan dit niet omzetten naar een Musescore partituur. Ik heb een test gedaan met een orgineel Musescore partituur en die als pdf opgeslagen en toen geimporteerd en dat lukte wel. Wat kan ik hieraan doen?

Mvg Hennie Slotboom


Comments

Heel weinig vrees ik. Het herkennen van muziek van een afbeelding (OMR) is een technologie die nog in zijn kinderschoenen staat. Omdat het zo'n uitgebreid project op zich is, maakt MuseScore hiervoor gebruik van Audiveris, een project dat zich hierop toespitst.

Het enige wat er (gratis) opzit is om alles manueel in te geven. Indien je bereid bent om voor het gemak te betalen, kan je altijd eens naar PhotoScore (http://www.neuratron.com/photoscore.htm) kijken, een commercieel pakket dat al iets verder lijkt te staan. Het resultaat van dat programma kan je dan via MusicXML opnieuw in MuseScore importeren. Ik dacht dat ze een gratis testversie van hun programma hebben.

@Hennie

Een gescande pdf is uiteindelijk een plaatje (in technische termen 'een bitmap') die is 'inpakt' als pdf bestand. Musescore kan de bitmap niet interpreteren..

@jeetee
Ik heb Audiveris en PhotoScore van Neuratron (testversie) van beide geprobeerd. Het resultaat viel nogal tegen. Ik heb van 50 jaar bladmuziek van een mannenkoor liggen (meer dan 500 nummers) en dat wilde ik digitaliseren. Handgescreven muziek kan je vergeten, dat wordt een puinhoop. Goede, gedrukte kopieën gaat redelijk, maar dan nog was bij mij de tijd om e.e.a. te corrigeren meer dan het handmatig ingeven. Ik heb het dus opgegeven.

In reply to by musiksmide

Wij hebben, als mannenkoor een pakket van "PhotoScore van Neuratron" gekocht om ons archief te digitaliseren.
Maar het resultaat is beschamend.
Je hebt meer werk met corrigeren, dan dat je het werk handmatig inbrengt.
Dat is tenminste mijn ervaring, mochten er mensen zijn die een betere ervaring hebben met dit, programma zou ik dat graag willen weten.

In reply to by musiksmide

SharpEye is een OMR-programma, zoals een OCR-programma maar nu voor muziek. Op dezelfde manier alls een OCR wordt niet alles goed. Als ik de fouten corrigeer gebruik ik een scherm van ongeveer 24 duim, op de ene helft heb ik mijn MuseScore beeld en op de andere helft een beeld van het origineel. Hopelijk werkt de funkzie "File attachments"

Jan-Willem
Vikbolandet Zweden

Attachment Size
Namnlös.png 79.53 KB

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.