Timbres of Heaven installeren

• Jul 2, 2017 - 21:38

Hallo,
Ik heb Timbres of Heaven gedownload om het in Musescore te installeren, maar ik krijg een venster waarin staat dat het bestand niet te lezen is omdat het een onbekend type is. Hoe kan ik dit verhelpen? Ik maak gebruik van Windows 7 en het gaat om Timbres Of Heaven GM_GS_XG_SFX V 3.4 Final.


Comments

In reply to by Joan Schukking

Wanneer je dat download, krijg je een .7z-bestand. Dat is een soort van zip-archief en kan je uitpakken mbv de gratis 7-zip tool ( http://7-zip.org/ ).
Binnenin het archief vind je een bestand dat eindigt op .sf2, dit is het bestand dat je dient uit te pakken.
Je gaat naar je "Mijn Documenten" map met verkenner; daarin staat een map "MuseScore2" en daarin staat een map "Soundfonts". Hier plaats je het .sf2-bestand in.

Wanneer je MuseScore nu start zou het soundfont in de Synthesizer zichtbaar moeten zijn.

In reply to by jeetee

Bedankt voor deze aanwijzingen, want hiermee is installatie geslaagd. De geluidskwaliteit viel een beetje tegen. Het strijkorkest voldoet wel, maar de hoboklank is wat schaal, de trompet klinkt in het piano te scherp, maar bevreemdend is vooral dat de pauken het koper wegvagen. Dan toch maar het standaard soundfont of als alternatief MuseScore_Orchestra_GM dat ik vond op een Engels forum met een wat warmere klarinetklank en sterkere contrabassen. Of is er nog een goed voor klassiek symfonieorkest?

In reply to by Joan Schukking

Mooie klank blijft uiteraard ook voor een groot deel persoonlijke voorkeur. Sinds de verbeterde ondersteuning voor het SFZ formaat merk ik dat het gebruik van Sonatina ook toeneemt. Als je tijd en zin hebt kan je daar ook eens naar luisteren (of naar een van de andere soundfonts in de lijst https://musescore.org/en/handbook/soundfonts#list).

Weet trouwens dat je meerdere soundfonts kan combineren in je compositie. In de mixer staan de instrumentenkeuzes in de volgorde van de soundfonts.
Je komt dus eerst alle instrumenten tegen van het eerste soundfont in de Fluid lijst van de Synthesizer, vervolgens alle instrumenten van het volgende soundfont,… Na alle instrumenten van alle soundfonts uit de Fluid lijst worden die uit de Zerberus lijst opgelijst.

In reply to by jeetee

Ja, mooie klank. Ik probeer de klank van het symfonieorkest te benaderen. Het standaard soundfont voldoet wel aardig, maar ik hoopte op meer van andere soundfonts. Tot nu toe heb ik alleen geïnstalleerd Sonatina, T.O.H en MuseScore Orchestra GM dat wel een gelegenheidsfont is van een deelnemer. Maar mij is gebleken dat de specifieke klanken voor de orkestinstrumenten van de eerste twee fonts niet aan mijn behoefde voldoen. De ‘Sonatina Strings’ hebben een merkwaardige aanzet die ze voor mij onbruikbaar maken. Voor de blazers geld hetzelfde. ‘Don’s Strings’ klinken wat agressief en mij is gebleken dat alle instrumenten uit T.O.H. zoveel luider klinken dan die uit andere fonts dat combinatie niet mogelijk is zonder de klankbalans te verstoren. Zoals ik al eerder schreef, vind ik de klank van de hobo en de trompet onaanvaardbaar en zijn de pauken een ramp. Blijft voor mij voorlopig als beste over MuseScore Orchestra GM, https://musescore.org/en/node/96896. Zijn er nog andere fonts aan te raden voor mijn doel? De klank van de houtblazers voldoet meestal wel, de strijkers zijn al wat kritischer, maar de meeste problemen leveren de koperblazers. Die klinken als ze zacht spelen heel anders dan als ze luid spelen. Zacht klinken ze donker en luid helder en stralend en soms agressief. Dat is waarschijnlijk moeilijk in één klankweergave te vangen. Je zou je twee klankweergaven kunnen voorstellen, één voor piano en één voor forte. De trompetten uit het standaardfont voldoen redelijk. Ze klinken in het forte helder genoeg om niet ten onder te gaan in een tutti. Maar de hoorn- en tromboneklank schiet in het forte duidelijk tekort: te donker. Je zou de trombones in het forte weleens lekker willen laten ‘knetteren’, maar dat is er niet bij. Mengen met ‘Brass section’ helpt een beetje, maar blijft toch behelpen. Is hiervoor een oplossing te vinden?

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.