Herhalingen afspelen

• Aug 13, 2020 - 16:17

Dag Hans,
Heb een probleempje. Gaat over herhalingen afspelen.
Links begin en rechts einde herhalingstekens zijn ingevuld. Lijnen prima volta en secunda volta zijn ingevuld.
Ik ga naar het begin van het muziekstuk, klik op "laat herhalingen horen" en klik vervolgens op "start afspelen". Maar...dan gaat "laat herhalingen horen" uit. Het muziekstuk speelt dan niet de prima volta, maar gaat direct onder secunda volta verder... Heb gezocht in de handleiding, maar kom er niet uit. Graag jouw advies/hulp.
Groet, Ben Erkens.


Comments

Hoi Ben,
voeg even je score toe dan kunnen we kijken of er iets mist of eventueel een andere oorzaak vinden.
Groetend, Hans55

In reply to by Ben Erkens

Hoi Ben, inderdaad vreemd, is mij nooit eerder opgevallen. Ik heb de herhalingstekens en de volta's weggenomen en weer gezet maar het probleem bleef de herhalingsknop boven in de balk opnieuw uit en aan gezet. Probleem bleef. De weergave veranderd van doorlopende weergave naar pagina weergave een toen bleek het opgelost. Ik ben er niet zeker van of dit een bug is maar er kijken altijd ook nog wat mensen mee die dicht bij de ontwikkelaars zitten, wellicht dat die dit nog even aankaarten.
Bijgaand de versie die bij mij probleemloos loopt in de pagina-weergave.
Doe bès en blifs mien Gelaen - Naar forum Musescore - HS55.mscz
Groetend, Hans55

In reply to by hans55

Dag Hans,
Dank je wel. Dit is, voor wat betreft deze score, duidelijk.

Verder: Heb de akkoordsymbolen boven de maten ingevuld, echter bij het afspelen, steeds vrij luid op de eerste tel van een maat (met akkoordvermelding), speelt de grand piano de akkoorden mee. Hoe kan ik dit meespelen ongedaan maken?
Graag jouw hulp.

Groetend,
Ben Erkens.

In reply to by Ben Erkens

Hoi Ben, dit is zeer eenvoudig te realiseren door met rechts op een akkoordsymbool te klikken en dan voor "Selecteer" --> "Alle soortgelijke elementen" te kiezen. (Je ziet dat ze allemaal blauw worden) En dan via "Instellingenoverzicht" (F8) het haakje weghalen bij "Speel af". Klaar!
Groetend, Hans55

Van je omschrijving ga ik ervan uit dat je momenteel versie 3.5.0 gebruikt.

Het afspelen van akkoordsymbolen is een nieuwe feature sinds deze release. Zoals Hans al aangaf is het uitzetten mogelijk via het instellingenoverzicht (F8). De voor mij makkelijkste manier is:
1. Klik op een akkoordsymbool
2. Vink "Speel af" uit in het instellingenoverzicht
3. Druk op de S knop aan de rechterzijde van deze instelling, deze wordt nu als "stijl" voor de volledige partituur ingesteld (en geldt dus ook voor nog niet ingegeven akkoordsymbolen).
In de volgende versie (3.5.1) zal er een voorkeursinstelling worden toegevoegd mbt of dit afspeelgedrag automatisch aan of uit moet staan voor oudere en voor nieuwe partituren.

In 3.5.0 is er ook een (grote) bug geslopen mbt het correct afspelen van herhalingen in doorlopende weergave. Wissel naar paginaweergave en klik tweemaal op de "speel herhalingen af" knop in de knoppenbalk om het gedrag opnieuw te corrigeren. Helaas gaat MuseScore opnieuw de mist in wanneer je terug naar doorlopende weergave wisselt.
De oorzaak van dit probleem hebben we reeds gevonden en het zal dus ook opgelost zijn in de volgende versie (3.5.1)

[EDIT]: Merk ook op dat je het afspeelvolume van de akkoordsymbolen (en de gebruikte klank) kan wijzigen per instrument in de mixer. Gebruik de pijltjesknop om de volumeschuiver van het instrument uit te klappen en daar zou je nu een extra schuiver voor de akkoordsymbolen moeten vinden.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.