Geluid

• Aug 19, 2020 - 20:51

Beste,

Als ik een mp3 maak van mijn ingegeven noten dan klinkt een concertband dan is de klank niet prima.
Is het mogelijk om een 'register' of zo te installeren dat de instrumenten realistischer laat klinken?

Theo


Comments

Het exporteren naar mp3 zou identiek moeten klinken aan het afspelen in het programma zelf. Zorg er alvast voor dat je zeker de juiste instrumenten kiest om je noten op in te geven. In dat geval zou MuseScore reeds een benadering moeten geven van de instrumentenklank bij afspelen.

Eventueel kan je naar andere geluiden wisselen mbv de mixer (https://musescore.org/nl/handboek/3/mixer). Indien je een andere geluidenbibliotheek wenst te gebruiken (al dan niet voor slechts enkele instrumenten), kijk dan ook even naar het gebruik van SoundFonts (https://musescore.org/nl/handboek/3/soundfonts-en-sfz-bestanden)

In reply to by jeetee

Ik had SoundFont "MuseScore_General.sf3" als ik de andere (nu geïnstalleerd) "AranchoSoundFont Version 1.0sf2" of "GeneralUser GM MuseScore v.1.442.sf2" kies hoor ik niet zo direct een verschil. Dus de sf.3 lijkt me de beste.

In bijlage de score en een mp3 ervan. Luistrer eens en laat maar weten welke soundfont een prima keuze is.

Theo

In reply to by jeetee

Tja, het is zo ik deel nog al wat notaties met een arrangeur en die zegt dat anderen die werken met Finale hun opnames beter klinken. Zelf heb ik Finale niet, dus beoordelen is moeilijk. Ik dacht soms dat het aan de instrument samples in MuseScore ligt.

In reply to by Theo Moors

Dat kan inderdaad aan het gebruikte soundfont liggen. Eveneens is het afhankelijk van hoeveel tijd je in articulatie en zinsbogen wil investeren via bvb de Piano Roll Editor.

Je kan inderdaad andere soundfonts gebruiken om te proberen je klank in hogere kwaliteit te krijgen; het standaard soundfont is een afweging tussen kwaliteit/genre/bestandsgrootte.

Wanneer audiokwaliteit belangrijk is, wordt er ook vaak een musicxml/MIDI vanuit MuseScore geexporteerd naar een DAW-programma dat daar veel meer mogelijkheden in kan bieden. Met MuseScore 4 (nog in volle ontwikkelen) hopen we de integratie met die workflow te verbeteren, alsook rechtstreeks VSTs en NotePerformer te ondersteunen.

In reply to by jeetee

Jeetee, het lijkt me beter om op de MuseScore 4 etc. te wachten.
Uiteindelijk is die mp3 enkel om een idee te geven en foute akkoorden op te sporen.
Veel werk in bijkomende articulatie etc lijkt me te veel tijd te vragen. Ik probeerde eens met andere soundfonts maar de standaard 3 lijkt me oké.

Zo kan ik laten weten dat het issue behandeling is voor een volgende upgrade.

Heel veel dank voor je respons.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.