Hoe invoegen notatie voor tamboeriijn?

• Oct 29, 2020 - 10:35

Comments

Hallo, bij een bestaande score via "i" (Instrumenten toevoegen") uit de popup "Slagwerk-ongestemd" kiezen en dan "Tamboerijn" aanklikken. Bij een nieuwe score feitelijk idem bij de keuze van instrumenten.
Klik vervolgens op de invoerlijn en op invoer drumset, klik op het nootsymbool en kies de waarde van de noten op het numerieke toetsenbord en zet eventueel via de palet links de tremolo's.
Groetend, Hans55

In reply to by rebon49

Hoi René,
Nee, gewoon het instrument invoegen zoals in de vorige reactie reeds aangegeven. Stap voor stap:
druk binnen je MuseScore bestand op "i" op het toetsenbord, er verschijnt een popup "Instrumenten", ga hier naar "Slagwerk-ongestemd" en klik daar op "Tamboerijn" en vervolgens in het midden van de popup op "Voeg toe". Je zult zien dat aan de rechterzijde van de popup nu "Tamboerijn" "Percussie"is toegevoegd. Klik onderaan op "OK" en voila er staat een invoerlijn in je score. Je kunt eventueel binnen de popup ook de positie van de invoerlijn veranderen dmv de pijltjes.
Groetend, Hans55

In reply to by hans55

Hans,
De instrumentenlijn had ik reeds in mijn partituur, maar het probleem is hoe hier iets in invoeren. Ik ben naar beheer databronnen gegaan om de extensie voor de drumset te downloaden. Dit mislukt steeds. Ook bij uitschakelen van antivirus.
Groeten, René

In reply to by rebon49

Hoi René,
Je hebt helemaal niets extra's nodig!
Als je invoerlijn er staat dan klik je erop, druk vervolgens op "n" voor noteninvoer of klik boven links op de grote "N" voor hetzelfde. Als je dat gedaan hebt, krijg je onder een balk met een noot op de bovenste lijn van een notenbalk met links daarvan een "A". NB: deze is alleen zichtbaar als je inderdaad via "n" of "N" de noteninvoer geactiveerd hebt! Middels de "a" op je toetsen bord kun je nu je ritme invoeren waarbij je gebruik maakt van het numerieke toetsenbord om de waarde, kwart, rust, zestiende etc. in te geven. Tremolo's via het palet aan de linkerzijde.
Ik hoop het zo duidelijk gemaakt te hebben.
Succes!
Groetend, Hans55

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.