Midifile

• Jan 10, 2021 - 12:02

Ik heb een midifile met tekst en akkoorden die ik op mijn Tyros2 zie en afspeel.
Wanneer ik echter de melodie wil uitprinten komt de tekst niet juist ( onvolledig ) op papier , ook de akkoorden stan er niet op .
Iemand een suggestie ?

Met dank
Jan Flipkens


Comments

In reply to by Jannemann

Ik kan in elk geval bevestigen dat er voor die A7 in maat 7 geen akkoordsymbolen aanwezig zijn in je partituur. Ze zullen dan dus inderdaad ook niet afgeprint worden.

Ik vermoed dat ik te maken heeft met https://musescore.org/nl/node/317619 waarin je aangeeft dat dit een import van een MIDI-bestand is. Kan je ook die MIDI eens bijvoegen als bijlage? Misschien valt dan te achterhalen waarom sommige akkoordsymbolen wel en andere niet geïmporteerd worden.

In reply to by jeetee

Hallo bedankt voor je snelle reactie , in bijlage de bewuste Midifile alsook een screenshot van PSRUTI een programma wat ik ook gebruik om bepaalde dingen aan te passen bij weerga op mijn Tyros ( melodie kanaal enz ).
Je ziet op het screenshot dat er veel meer akkoorden in de partituur zijn dan Musescore laat zien.

Ben benieuwd wat het probleem zou kunnen zijn.

In reply to by Jannemann

Ik zie inderdaad in de MIDI file meer akkoordsymbolen dan deze die in jouw partituur te zien zijn en kan niet metten de logica achterhalen waarom sommige wel opduiken en anderen niet.

Wat me wel opvalt is dat er veel meer instrumenten in dat MIDI-bestand staan, en wanneer je ze allemaal importeert, je ook wel degelijk alle akkoordsymbolen te zien krijgt. Hieruit blijkt echter ook dat de akkoordsymbolen eigenlijk niet echt bij het Alt-sax instrument horen. Maar verdeeld zijn over de twee instrumenten ervoor (Bas + Gitaar).
Ik vermoed dan ook dat MuseScore hierdoor wat in de war raakt.

Wanneer je dus bvb enkel de eerste drie instrumenten importeert, kan je vervolgens de akkoordsymbolen van instrument 1 & 2 kopiëren en op je gewenste instrument plakken. Vervolgens kan je die eerste twee instrumenten uit de partituur verwijderen.
Nu zal het je wel opvallen dat MuseScore in dit geval de akkoordsymbolen mee transponeert voor de alt-sax. Ik heb zo'n vermoeden dat dit niet is wat je wenst. Daarom heb ik vervolgens opnieuw een instrument toegevoegd aan de partituur, speciaal voor de akkoordsymbolen. Voor dat instrument kan je dan in de notenbalkeigenschappen een heleboel dingen uitvinken zodat deze notenbalk nagenoeg niet meer zichtbaar lijkt in de partituur, en enkel de akkoordsymbolen overblijven.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.