Replay speelt ritme verkeerd af

• May 12, 2021 - 12:33

Kon niet zo gauw vinden of dit al eens eerder is gepost.
Het is niet echt een groot probleem, maar eerder een beetje irritant
Ik heb regelmatig dat ik een muziek stuk invoer met een regulier ritme van - bijvoorbeeld - 8e noten. Maar als ik dat dan afspeel - om snel te kunnen horen of er foute noten in zitten - dan speelt Musescore dat ritme "syncopated" af.

Zie bijgevoegd jpeg bestand. De eerste maat is dan - hier wat versimpeld - hoe ik het heb ingevoerd en de tweede maat is dan hoe Musescore dat afspeelt.

Het frustrerende is dat het niet bij elk stuk gebeurt.

Herkent iemand dat? Doe ik iets verkeerd?

Attachment Size
voorbeeld.jpg 40.3 KB

Comments

Hoi Rene, ik heb op de .jpg geklikt maar ik hoor niks, gek he. Het komt vaker voor dat men een .pdf of .jpg o.i.d. mee stuurt. Het zou m.i. toch makkelijker zijn als men de score als .mscz file bijvoegt want dat is waar MuseScore mee werkt, dat kan men controleren en een eventuele fout vinden en een mogelijke oplossing aanbieden.Bij een plaatje kun je alleen maar gissen zoals ik nu doe:
Staat soms de SWING in betreffende maat aan???
Groetend, Hans55

In reply to by hans55

Was inderdaad Swing! Nooit geweten dat het toevoegen van een tekstje dit veroorzaakt. Bedankt! Nu doet-ie het goed.
Overigens, de screenprint was niet om het te laten horen maar om alleen visueel te laten zien hoe het door Musescore werd geïnterpreteerd.
Bij een evt. volgende vraag voeg ik het .mscz bestand toe.

In reply to by Renejbosch

Er zijn heel veel tekstjes die een effect hebben op het afspeelgedrag, net zoals dat het geval zou zijn wanneer een muzikant zo'n tekstje tegenkomt.
Indien je gewone notenbalktekst wenst, kan je er dus best voor zorgen dat je ook effectief gewone notenbalktekst toevoegt.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.