Afspelen partituur

• Jul 28, 2021 - 16:20

Beste lezers,

Kan iemand mij vertellen hoe ik een muziekstuk in MuseScore vanaf mijn laptop kan afspelen op externe geluidsapparatuur en niet alleen op de speakers van mijn laptop?


Comments

Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van hoe je externe geluidsapparatuur werkt:

A.) Verbind de koptelefoonuitgang van je laptop met je geluidsapparaat.

B.) Exporteer vanuit MuseScore naar een audioformaat (mp3 / wav). Kopieer dit bestand naar een medium dat je externe geluidsapparaat aankan (bvb een USB stick, of een audio-CD branden)

In reply to by jeetee

Dank voor je snelle reactie, jeetee.
De verbinding van mijn laptop met mijn audio-apparatuur is oké. Muziekbestanden van YouTube bijvoorbeeld zijn prima af te spelen.
De tweede tip is wat omslachtig, maar wel effectief. Echter gebruik ik de partituur om met mijn instrument mee te spelen. Via een MP-3 bestand zie ik niet meer het notenschrift. Maar ik kan me er mee redden.
Vriendelijke groet,
Rien

In reply to by hagenaars

De oorzaak lijkt me dan eerder dat je MuseScore herstart hebt nadat je audioapparatuur werd aangesloten. MuseScore is namelijk vaak niet op de hoogte van automatische veranderingen, bvb wanneer je een hoofdtelefoon aansluit.

Volgende keer zou je kunnen proberen om eens 2-maal op de MIDI-input knop in de knoppenbalk te klikken en te kijken of dat helpt. Achterliggend zorgt dat ervoor dat MuseScore de audio-apparaten opnieuw gaat opvragen.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.