Muzescore crasht elke 2 minuten

• Mar 9, 2022 - 10:51

Hi,

Ik gebruik Muzescore 3.6.2 op mijn iMac 24” M1 chip. Besturingssysteem is mcOs Monterey 12.2.1

De hele tijd sluit muzescore zich af, en als ik geluk heb dan herstelt ie wel wat recente wijzigingen. Met mijn vorige iMac had ik hier geen problemen mee, dus het lijkt mee een compatibiliteit probleem.

Iemand ervaring dansel een oplossing?

Alvast bedankt, Pieter


Comments

2 minuten is het auto-save interval.

Ik gok dat als je daarvoor zelf je partituur probeert op te slaan je exact hetzelfde probleem zal zien en dat er corruptie in je partituur is geslopen die dit veroorzaakt.

Indien je een waarschuwing krijgt bij het openen van de partituur, dan kan je de methodes van https://musescore.org/en/node/54721 proberen om de corruptie te verwijderen.

Indien je geen corruptiewaarschuwing krijgt, voeg je partituurbestand (mscz) dan toe aan een antwoord hier. Met een beetje geluk kunnen we de partituur alsnog herstellen.

In reply to by jeetee

Hartelijk dank voor het antwoord!

2 minuten was meer een gokje, dus ik weet niet of dat precies zo is. Muzescore sluit ineens af, en ik krijg dan een melding van apple dat er een probleem was met de software en of ik een melding wil maken etc. bij het opnieuw opstarten van Muzescore krijg ik een melding van muzescore of ik het bestand wil herstellen.

Nu ben ik geheel niet bedroefd dat ik delen van de partituur kwijt ben, maar als het programma zich steeds afsluit kan ik niet werken. Ik ben nu maar ouderwets op papier verder gegaan.

Ik was begonnen met een blanco bestand, en het maken van een transcriptie, dus er staat nog niet veel ;)

Ik heb het bestand hieronder toegevoegd, maar weet niet of er 'corruptie' in is geslopen

Ik oor het weer graag,

Met een vriendelijke groet, Pieter

Attachment Size
Miles Autumn Leaves.mscz 18.81 KB

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.