meermaatsrusten (vervolg)

• Oct 29, 2022 - 13:03

Als ik Ctrl M indruk verschijnt er 'n kader bovenaan de pagina; ik zet hier een aantal in, druk op Enter en er gebeurt niets.
Ook via Opmaak > Stijl het aantal meermaatsrusten ingeven geeft geen resultaat.

Frans


Comments

In reply to by jeetee

Bij een arrangement waar ik aan werk, zet MS meermaatsrusten op bepaalde plaatsen, alhoewel er ook plaatsen zijn (van min. 10 maten) waar er geen geplaatst worden (?).
In het andere stuk daarentegen gebeurt niets; wel als ik op het eind 'n aantal lege maten toevoeg; dan zijn alleen die maten voorzien van 'n meermaatsrust.
Ik heb: melodie, basgit., drums, toetsen etc. en die hebben allemaal noten.
De blazers echter vallen alleen zo nu en dan in, dus hebben veel rustmaten achter elkaar; het lijkt erop dat, zolang er in andere balken wel noten staan, de meermaatsrusten bij de blazers niet geplaatst worden.
Ik heb ook al de maat-afbrekingen al verwijderd over het hele stuk.

Frans

In reply to by karelmollen

Indien je blazers samen met een niet-leeg instrument in de partituur staan, zal je inderdaad géén meermaatsrusten zien. Dit omdat maten namelijk altijd gedeeld worden tussen alle beschikbare elementen, zodat hun tijdsverloop identiek is.

Wanneer je echter de Partij van de blazers laat aanmaken, delen ze het blad niet langer met de andere instrumenten en zullen de meermaatsrusten wel geactiveerd worden.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.