Gebruik van MuseScore op android tablet

• Dec 1, 2022 - 13:44
  1. Als ik de app MuseScore o mijn tablet installeer ben ik gedwongen een abonnement af te sluiten. MuseScore is toch vrij
  2. Is het mogelijk lokale MSCZ-bestanden af te spelen op een android tablet?

Comments

  1. De mobiele App is onderdeel van het online partituurdeel platform musescore.com. Zij hebben zowel gratis als betalende accounts; goed zoeken naar de sluitknoppen en het login forumlier is de boodschap indien je niet wenst te betalen

  2. Die functie is onderdeel van hun betalende "Pro" abonnement.

In reply to by jeetee

Wij zijn een amateurkoor en willen graag MuseScore gebruiken voor het instuderen van muziek. Voor Windows-gebruikers prima. Wij hebben enkele zangers die gebruik maken van android/apple tablets.
Onze oefenbestanden staan op een eigen server. Deze worden door de zangers gedownload. Echter nu blijkt dat om lokaal opgeslagen mscz-bestanden te kunnen afspelen de MuseScore PRO app nodig te zijn. Hiermee komen een heleboel functies mee die voor de zangers niet nodig zijn. Bovenal zal betreffende zanger jaarlijks abonnementskosten moeten betalen. Dit willen we de zangers niet aan doen.
MuseScore is een geweldig oefenprogramma maar om bovengenoemde kunnen we het helaas niet gaan gebruiken.
Of zijn er toch andere mogelijkheden?

In reply to by AadSchalk

In de veronderstelling dat ze thuis internettoegang hebben, kunnen ze misschien rechtstreeks de website zelf gebruiken?

Upload de partituren met hun zichtbaarheid als "unlisted". Creëer een privé groep en nodig je koorleden uit voor deze groep. Vervolgens kan je jouw partituren in die groep delen.

Geen idee of/hoe die groep al dan niet met de mobiele apps samenwerken; zoals eerder vermeld zijn die apps geen onderdeel van de open source notatiesoftware zelf zoals op deze site ondersteund.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.