Plaatje niet zichtbaar in Palet

• Dec 2, 2022 - 09:36

Schermafbeelding 2022-12-02 om 10.19.36.png

Dit plaatje heb gesleept naar een leeg vakje in het Palet Tekst. Het was oorspronkelijk een svg-plaatje.
Twee problemen:
1) het plaatje is het palet onzichtbaar: het vakje lijkt leeg. Ik kan vanuit dat lege vakje het plaatje wel naar een partituur slepen. Het werkt dus wel. Maar ik wil het ook wel graag zien in het palet.
2) als ik het - zoals gebruikelijk - plaats naast de tempo-aanduiding, dan is het alleen zichtbaar in de partituur, niet niet in de partijen. Kan het zo ingesteld worden dat dit - net als de tempo-aanduiding - automatisch zichtbaar is in alle partijen?


Comments

1) De afbeelding is waarschijnlijk "te groot" of misplaatst om in de cel zichtbaar te zijn.
Startende vanaf een versie in je partituur: klik erop om ze te selecteren, Ctrl/Cmd+R om de positie naar standaard te herstellen. Vervolgens Ctrl/Cmd+Shift+slepen naar het palet. Indien nog niet zichtbaar, rechtermuisklik op het vakje in het palet en kies voor "eigenschappen". Probeer om de schaal te verkleinen tot het erin past.

Opmerking: Wanneer ik start van de svg uit de howto, dan is die eerder aan de kleine kant; Ik heb die in mijn partituur eerst 3sp als hoogte gegeven (instellingenoverzicht) en na het herstellen van de standaardpositie en slepen naar het palet is deze wel gewoon zichtbaar. De schaalfactor in de paletcel kan zelfs nog naar 1,5 bijgesteld worden.

2) Wanneer je een afbeelding aan een noot/notenbalk toevoegt, zal deze enkel op de betreffende partij verschijnen.
Je zal de afbeelding dus ofwel aan elke notenbalk moeten toevoegen, maar je kan ze wel als onzichtbaar instellen op de volledige partituur (doordat het een afbeelding is kan MuseScore deze wel niet in het lichtgrijs weergeven zoals andere onzichtbare elementen).
Een andere mogelijkheid is om een verticaal kader aan je partituur toe te voegen en de afbeelding dan daarin te plaatsen, waardoor deze wel op alle partijen zal verschijnen.

In reply to by jeetee

Hartelijke dank! Alweer een adequaat advies.

1) werkt prima, was in één keer goed.
Schermafbeelding 2022-12-02 om 16.50.48.png

2) ook. Dat van het verticale kader lukt me wel, maar ben nog niet tevreden over het resultaat. Wellicht na oefenen gaat dat ook lukken. Voorlopig kan ik met de eerste optie goed uit de voeten.

Hallo,
Notenbalktekst geef je in met Ctrl+t, als je Ctrl+Shift+t gebruikt staat het boven in je partituur en als je de partijen aanmaakt OOK boven elke partij. Dit kun je ook gebruiken voor andere aanwijzingen zoals rit. etc.
Groetend, Hans55

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.