Liedtekst verlengen

• Jan 24, 2023 - 19:16

Hoe kan ik in MS4 de liedtekst verlengen over meerdere noten en maten? In MS3 ging dit met de underscore maar die functie vindt ik niet meer terug in MS4. Ik heb een workaround gevonden met "shift+ F2 en dan naar "Muzieksymbolen" --> "Lyrics" en voorlaatste symbool "Non-breaking baseline hyphen" maar dit is erg omslachtig. Is er een betere manier?
Ook het plaatsen van een overbinding, voorheen met de "+"-toets, is minder makkelijk.
Groetend, Hans55


Comments

Ik heb maar weinig gebruik gemaakt van liedtekst, maar net even getest en de underscore is nog steeds de toets die gebruikt. Ik zie wel dat pas bij het tweede invoeren van de underscore de streep verschijnt. Misschien dat daar de verwarring in zit?

Overbinding is inderdaad even wennen, maar nu wordt de letter t daarvoor gebruikt. +, - en = zijn nu de standaard sneltoetsen voor #, b en herstellingsteken. Als het echt niet went dan kun je dit wel aanpassen en zelf de sneltoetstoewijzing aanpassen.

In reply to by Henk De Groot

Hoi Henk,
dank voor je reactie! Ik was vandaag maar eens met een nieuw stuk begonnen in MS4 en heb ondertussen ook jouw aanwijzing gevonden, eventueel in combinatie met naar links sturen van de tekst, of naar rechts sturen van de laatste noot. Verder bedankt voor de t sneltoets, ik had wel in de sneltoetsen lijst gekeken maar die aanwijzing schijnbaar over het hoofd gezien.
Groetend, Hans55

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.