Instrumenten toevoegen/ verwijderen

• Mar 18, 2023 - 22:13

Beste mensen,
Ik heb een vraag die ik eigenlijk nauwelijks durf te stellen omdat jullie het al druk genoeg hebben met echt relevante vragen te beantwoorden.
Dus als het jullie te veel tijd en moeite kos,t gewoon de vraag open laten.
4Ik moet eerst wat uitleggen . Ik werk met Musecore 4. en verzorg voor 24 leden van ons barok orkest dat zij al de partijen krijgen voor de verschillende instrumenten die zij bespelen.
Om dat het veel partijen en ook veel verschillende instrumenten zijn Gebruik ik dus heel vaak de functie instrumenten en kies dan het instrument wat ik nodig heb. Het venster met voeg toe opent altijd met de kop Familie en daar onder Regulier. Maar ik moet altijd naar Oude muziek, en kan dan een instrument kiezen.

Mijn vraag: is de kolom Familie in het venster instrument toevoegen te veranderen zo dat ik als ik het open als eerst niet regulier krijg maar oude muziek?

Sorry een hoop tekst maar ik denk dat jullie wel begrijpen wat ik zou willen
Groet
FredPaul Vogel


Comments

"Mijn vraag: is de kolom Familie in het venster instrument toevoegen te veranderen zo dat ik als ik het open als eerst niet regulier krijg maar oude muziek?"
Nee, dat is niet mogelijk.
De beslissingen, die in de menu's genomen moeten worden, zijn verankerd in de software (MuseScore.exe).
met vriendelijke groet,

Wat je eventueel wel kan helpen, is om het zoekveld bovenaan dit instrumentenvenster te gebruiken. Dit zoekt altijd automatisch in alle instrumentcategorieën.

Hallo, wellicht is het handiger om een eigen sjabloon te maken waarin alle instrumenten zijn opgenomen. Dit kan wellicht een hoop werk besparen als het vaak om dezelfde instrumenten gaat. Je kunt hiervoor eventueel een bestaande partituur gebruiken (hoeft niet leeg te zijn) of een nieuwe lege partituur gebruiken. Als je deze in de sjablonen (templates) map opslaat, dan kun je daarna onder "Maak van sjabloon" in het Nieuwe partituur venster, je sjabloon terug vinden onder "Mijn sjablonen".

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.