Wijziging naam instrument

• Apr 12, 2024 - 12:43

Als ik een F hoorn wijzig in een Bes bas hoorn dan krijg ik alleen te zien ‘Naar Hoorn’ zonder notitie van de stemming en aan het begon van de volgende balk staat ook alleen Hrn. Hoe krijg ik de stemming erbij genoteerd?


Comments

Onderaan het werkscherm staat een optie ''Werkelijke toonhoogte'', deze moet uitgevinkt staan als u de verschillende stemmingen in de partituur wilt zien.
Dubbelklik (in de partituur) op de volledige of korte naam van het instrument en voer daar de wijzigingen in.
met vriendelijke groet,

In reply to by Ben Lindeboom

De werkelijke toonhoogte staat uitgevinkt en de noten kloppen ook wel na de wijziging, maar de de nieuwe naam van het instrument geeft de stemming niet weer. Als ik de handeling die u voorstelt verricht, krijg ik hetzelfde resultaat als ik al had. Ik kies uit de lijst van hoorns het betreffende instrument en krijg alleen weer ‘Naar Hoorn’ te zien. Eigenlijk is het dezelfde handeling die ik bij wijziging al had verricht. Ik heb dubbel geklikt op ‘Hoorn’ in ‘Naar Hoorn’ en de stemming erbij gezet, maar ook dan krijg in de volgende balk alleen ‘Hrn.’ te zien. Standaard zou de stemming van een nieuw te kiezen instrument er altijd bij moeten staan.

In reply to by Ben Lindeboom

Ik zie in de bijlage wel ‘Naar Hoorn (bassleutel)’ en ‘Naar Trompet’, maar de stemmingen staan er niet bij vermeld en die wil ik nu juist zien. Ik heb het eens in MS3 geprobeerd en het ging gesmeerd, zie bijlage. Het verschil met MS4 is dat als je ‘Alle Instrumenten’ kiest en dan ‘Koper’ je meteen alle koperinstrumenten ziet en niet als MS4 eerst nog ‘Hoorn’ moet kiezen om alle stemmingen te kunnen zien. Als je er daarvan een selecteert, wordt de stemming niet meegegeven. Moet nog iets op gevonden worden.

Attachment Size
Instrumentwissel.mscz 11.43 KB

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.