Sjabloon werkt niet

• May 4, 2024 - 22:19

Ik heb een sjabloon gemaakt voor leadsheets met 16 maten en dat opgeslagen in de map Templates.

Bij het aanmaken van een nieuwe partituur kan ik dat sjabloon kiezen, ik zie in de preview de juiste opmaak, maar dan krijg ik een partituur met een ander aantal maten (32) en een andere opmaak.

Als ik het bestand rechtstreeks uit de map Templates open, krijg ik uiteraard het juiste te zien...

Wat gaat er verkeerd? Wat is de oplossing?

Scherm­afbeelding 2024-05-04 om 23.17.28.png


Comments

Hallo, er gaat niets verkeerd. De partituur die je gemaakt hebt wordt als sjabloon gebruikt voor het maken van een nieuwe partituur op basis van de informatie die je in de Nieuwe partituur wizard ingevoerd.
Standaard wordt dat een partituur met 32 maten. Om deze reden worden opmaak elementen niet vanuit het sjabloon overgenomen,

Als je de exacte opmaak wilt behouden en verder niet de flexibiliteit nodig hebt die de nieuwe partituur wizard biedt (zoals andere toonsoort, maatsoort, aantal maten, etc.) dan kun je beter een kopie maken van het "lege" partituur bestand en dit een nieuwe naam geven. Daarna kun je dit bestand openen en verder naar wens aanpassen.

Als je alleen systeemomslagen per 4 maten wilt toevoegen dan kan dit natuurlijk ook makkelijk na het maken van de nieuwe partituur op basis van het sjabloon met de optie in het menu: Opmaak -> Voeg systeemomslagen toe/verwijder systeemomslagen.,,

In reply to by Henk De Groot

Dankjewel,

Kennelijk heb ik niet begrepen wat een sjabloon is, wat daarin allemaal opgeslagen wordt.

In de handleiding lees ik dit:
"Maak een voorbeeldpartituur met de stijlinstellingen, werkruimte en titeltekst die je in het sjabloon wilt gebruiken."
Welke stijlinstellingen worden dan bewaard? Kennelijk niet pagina-opmaak.

Is verder geen probleem. Ik weet nu genoeg. Ik gebruik al opgeslagen stijlen voor de opmaak, dat werkt.

In reply to by jjbveld

Nog even getest en schaalfactor wordt wel behouden indien bij het initieel opzetten van een nieuwe partituur er een aanpassing nodig was in de schaalfactor. Anders wordt de schaalfactor inderdaad overschreven met de standaard instelling. Ik heb gevonden dat er een open issue voor is, dus wie weet dat dit in de toekomst nog wordt verbeterd.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.