Ændre nodehovederne

• Oct 16, 2017 - 13:27

Hej Allesammen.
Jeg er tidligere bruger af sibelius, men leder efter et gratis alternativ, hvorfor jeg udforsker musescore. Umiddelbart virker programmet rigtig godt, men jeg mangler et par features, som jeg ikke kan finde/ikke eksisterer. Det drejer sig om at "sammenklappe" lange passager med pauser til en takt, med et nummer på antallet af takter. Således at man ikke skal have 8 tomme takter i en node, men blot en takt, hvori der står tallet 8. Derudover leder jeg efter en funktion der kan ændre de "almindelige" noder til rytmenoder. Altså noder med firkantede nodehoveder (se vedhæftede fil).

Findes disse features i musescore? Hvis ja, hvor findes de så henne?

På forhånd tak.

Janus


Comments

Hej Janus

Jeg er sikker på at du vil finde alt hvad du skal bruge i MuseScore. Jeg er selv gammel superbruger af både Finale og Sibelius men benytter i dag MuseScore samen med andre opensource værktøjer (lilypond, Fresobaldi og andre).

Vdr. slagtøjsnotation se i håndbogen https://musescore.org/en/handbook/drum-notation
Du kan også ændre novedhoveders form og type med inspektions panelet (tryk f4). Der findes mulighed for mange slags ændringer og kontrol.

Til at skabe tomme takter med nummer markeres takterne og du trykker m på tastaturet.

Kig også i håndbogen til programmet. Den beskriver tingene meget udførligt på engelsk.

Hav en god dag

In reply to by larshenrikoern

Hej Lars.
Mange tak for din feedback. Det er præcis det jeg skal bruge.

Jeg synes ikke sibelius er specielt brugervenligt. Indtil videre vinder musescore med flere længder på den front, så hvis ellers programmet har de samme funktioner, så tror jeg, at musescore bliver mit nye program. Samtidigt er det helt genialt at mine elever kan hente de gratis.

Fortsat god aften

In reply to by larshenrikoern

Hej Lars.
Efter at have forsøgt mig endnu en gang, kan jeg stadig ikke finde ud af at lave mine nodehoveder om til den første type i min vedhæftning. Altså ikke trommenotationen, men den anden. Jeg synes ikke jeg kan gøre det i inspektionspanelet. Har du erfaring med denne type noder?

In reply to by Janus Buch

Hej Janus

I Inspektionspanelet er det node, boksen Hovedgruppe og så er der alle de ønskede nodehovder evt. i kombination med boksen Hovedtype (efter at have markeret de ønskede noder). Navnet Hovedgruppe er ikke en god oversættelse før man ved hvad den dækker over. Håber det besvarede dit spørgsmål

Hvis der er noget der mangler som er standard notation, så indberet det som en bug til udviklerne der er meget direkte og lydhøre. Det er hensigten at MuseScore skal kunne skrive alle værker der findes, både rytmiske og klassiske, med standard notation. Jeg anbefaler i øvrigt også programmet til mine elever.

Hav en god dag

In reply to by Niels Erik Nielsen 2

Wow
Du er jo kommet langt. Og de afsnit jeg har kigget på er meget flot oversat. Jeg laver selv lignende ting på et par andre programmer, så jeg ved hvor enormt arbejde det er. Jeg skal snart fortælle om MuseScore for mine kolleger på Vejle musikskole, og så er det et stort plus at se programmet oversat til dansk så godt.

Tusind tak for indsatsen

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.