Afspeel probleem na upgrade naar High Sierra (Mac)

• Nov 29, 2017 - 11:04

Gisteren heb ik op mijn Mac mini pc een upgrade gedaan naar het nieuwste besturingsysteem High Sierra. Nu blijkt dus dat ik partituren niet meer kan afspelen in Musescore.
Weet iemand waar ik een oplossing voor dit probleem kan vinden?


Comments

In reply to by winus@vanasselt.nu

Het gebruik van master is momenteel wel nog sterk af te raden voor alles behalve testing. Er zijn onderliggend heel veel dingen gewijzigd en nog kapot en er is geen garantie (zelfs bijna zekerheid) dat de partituren die je in een nightly van master maakt in een toekomstige (nightly of de uiteindelijke 3.0) versie kunnen geopend worden.

Zou je het ook eens met een 2.2 versie kunnen testen? Daarin zijn nagenoeg enkel fouten uit de huidige 2.1 hersteld. De 2.2-builds zijn al zeer stabiel en bestanden die je daarin maakt zijn wel sowieso te openen in 2.1 en de uiteindelijke 2.2.

De reden om jou te vragen dit te proberen is omdat we zelf nog niet goed begrijpen wat nu juist het onderliggende probleem is. Als het wel werkt in 2.2 weten we naar welke verschillen we moeten zoeken om het echt te begrijpen.

In reply to by winus@vanasselt.nu

"Als het klaar is"
Ik verwacht dat 2.2 nog zal uitkomen, omdat er nog te veel werk aan 3.0 is. Mijn buikgevoel gokt dat dat waarschijnlijk ergens in de lente van 2018 zal zijn; maar meer dan een buikgevoel van mezelf (ook maar een gewone gebruiker die een beetje opvolgt wat er allemaal evolueert) is dat niet.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.