Musescore opent langzamer

• Oct 14, 2018 - 13:25

Hallo, ik bemerk dat mijn scores langzamer openen dan voorheen.
Daar waar ik eerst met één druk op de spatiebalk meteen resultaat kreeg bij het openen van 'n score, duurt het nu een aantal seconden.
Ook het wisselen van soundfont (onder synth.) gaat erg langzaam.
Het enige wat er veranderd is, is dat ik ben overgegaan naar windows 10.
Weet iemand het antwoord?

M.vr.gr.
Frans


Comments

Bij het wisselen van soundfont worden deze telkens opnieuw ingeladen door MuseScore. Voor formaten met compressie (sf2/sf3) betekent dit ook dat ze opnieuw worden uitgepakt (wat best veel geheugen en rekenkracht kan vragen).
Persoonlijk ben ik me niet bewust van extra vertragingen geïntroduceerd mbt to MuseScore en updaten van Windows7 naar Windows10.

Ik vind ook dat Musescore langzaam opent. Ik gebruik geen Windows 10. Helemaal gaan Windows programma . Ik gebruik een Linux programma Ubuntu versie 18.10. Ik denk dus dat het aan het Programma Musescore zelf ligt.
hartelijke groet
FredPaul

In reply to by jeetee

Hallo Jeetee,
dank voor je reactie. Ik start Musescore zonder dat er andere programma's open staan. dat duurt het 9 seconden voor dat ik het beeld van Musecore zie. Ik heb MDL niet geïnstalleerd en gebruik de soundfont TimGM6mb.sf2
Je kunt natuurlijk zeggen wat is 9 seconden op een mensen leven............ maar ik heb het idee dat bij de vroegere versies hij snelle op startte. Ik gebruik Musescore versie 2.3.1 revisie 0899e9d
hartelijke groet
FredPaul

In reply to by fredpaul

Bij mij (2.3.2, geen soundfont aanpassingen) duurt het opstarten idd ook een klein 10 seconden.
Dit was sneller voor v2.2 (toen ong 3s) en heeft alles te maken met het toen geïntroduceerde nieuwe standaardsoundfont wat in een hoger compressieformaat is opgeslaan (sf3 vs sf2) en bij opstart wordt ingelezen.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.