Mixer

• Mar 19, 2019 - 21:27

Hoe kan ik in Musescore 3 de grootte van de Mixer aanpassen? Nu valt de helft buiten beeld.

Attachment Size
2019-03-19.png 377.88 KB

Comments

Hoi Angela,
Ook dit venster kun je aanpassen zoals het vele vensters het geval is. Ga met de muis naar een van de hoeken totdat de muis veranderd in een SCHUINE dubbele pijl (1 streepje met 2 punten) en sleep deze zover naar het midden totdat je de grootte bereikt hebt die je wenst. Je kunt het venster zelf verplaatsen door met de linkermuistoets op de witte balk naast het woord mixer te klikken en deze vast te houden en vervolgens het venster slepen naar de positie die je wenst.
Groetend, Hans55

In reply to by hans55

Hallo Hans,
Dit heb ik al vele malen geprobeerd. Als ik het bovenste deel inklap, dan kan ik de mixer met het verkleinen van het venster net helemaal in beeld krijgen. Maar als ik daarna het bovenste deel weer uitklap, om daar naar te kijken valt het onderste deel voor de helft buiten beeld en krijg ik het geheel niet kleiner gemaakt. Als ik vervolgens het bovenste deel weer inklap, moet ik opnieuw het onderste deel weer verkleinen om dat geheel in beeld te krijgen. Zie screenshots. Ik zoek naar een manier om de mixer permanent te verkleinen, zodat ik de complete mixer in beeld krijg zodra ik deze open. Wie weet raad.

Attachment Size
2019-03-20.png 371.64 KB
2019-03-20 (1).png 393.6 KB
2019-03-20 (2).png 392.31 KB

In reply to by angelavanetten

Hoi Angela,
schijnbaar heb je het niet goed begrepen en heb je alleen het venster verplaatst. Je moet echt met je cursor in een van de HOEKEN gaan, dan verschijnt een DIAGONAAL (van links boven naar rechts onder of omgekeerd) pijltje met twee punten. Als je die naar het midden sleept wordt het hele venster kleiner (tot een bepaald minimum) en past het op je beeldscherm. Als je die instelling dan weer met F10 verlaat zal deze bij een opnieuw oproepen via F10 in de laatst gebleven positie zijn. DUS geen pijlstreepje van links naar recht of onder naar boven, maar van hoek naar tegenoverliggende hoek, en dan moet het lukken.
Groetend, Hans55

In reply to by hans55

Hallo Hans,
Ik had jou heel goed begrepen, maar deze manier van venster verkleinen werkt bij alle andere vensters prima, alleen niet bij de mixer in Musescore 3. Bij Musescore 2 werkt het wel, daar kan ik de mixer prima verkleinen via de diagonale pijl in de hoekpunt.
Bij Musescore 3 krijg ik de mixer niet verkleind op die manier, vandaar dat ik ben gaan slepen met het venster om het daarna verticaal te verkleinen. Maar ook dat lukt maar beperkt.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.