Grote volumeverschillen, volume per noot wijzigen

• Apr 16, 2019 - 11:19

Ik heb een PDF geconverteerd naar Midi om deze te kunnen openen in Musescore.
Bij het afspelen is het volume zeer laag, terwijl het afspeelvolume, mixer- en systeem-instellingen goed staan. Geluid van de metronoom is gewoon hoorbaar.
Noten die ik in Musescore aan de partituur toevoeg, zijn tijdens het afspelen ook normaal hoorbaar. Alleen de noten die ik niet handmatig heb ingevoerd, worden zeer zacht afgespeeld. Terug zetten naar fabrieksinstellingen helpt ook niet.
Hoe wijzig ik het volume van een (serie) noten, of hoe kan ik voor het hele muziekstuk, overal het volume gelijk stellen?

Attachment Size
Het spruit aan de bomen (F).mscz 13.37 KB

Comments

  1. Selecteer alles (Ctrl-A)
  2. Gebruik het instellingenoverzicht (F8) om de selectie tot "noten" te beperken adhv de knop in dit deelvenster.
  3. Klik op de reset-pijl bij de instellingen Geluidsstrekte & Geluidssterktetype in het instellingenoverzicht. Het type zou zich nu moeten herstellen naar Offset en de waarde naar 0

Een MIDI-bestand bevat per noot een aanslagsnelheid (komt ongeveer overeen met volume), MuseScore respecteert deze informatie wanneer het een MIDI-bestand importeert. Met de bovenstaande procedure zorg je ervoor dat die nootspeciefieke informatie wordt verwijderd. Bij het afspelen zullen ze nu de dynamische tekens van de partituur volgen.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.