Violin tabs in musescore3

• May 4, 2019 - 22:33

Is er een plugin in musecore 3 voor violin tabs? in 2 werkt het prima maar in 3 nog niet gevonden


Comments

In reply to by jeetee

Bijgevoegde plugin gebruik ik, ooit ergens tijdens een zoektocht gevonden.
Zeer tot tevredenheid van leerlingen, niet zulke goede nootlezers.
Ik gebruik hem sinds 2 weken ook om van vioolspeler, altvioolspeler te worden, is een heel handig hulpmiddel ( helaas k0n ik geen plugin vinden voor altviool, heb nog geprobeerd de plugin te veranderen maar ben geen handige programmeur)

Groet
Janpaul

Attachment Size
ViolinTab.qml 4.68 KB

In reply to by janpaul63

Probeer eens met de versie in bijlage.

Disclaimer:
Het enige wat ik gedaan heb, is ervoor zorgen dat de plugin zoals die was kan werken in MuseScore 3. Om dat te bereiken worden de toegevoegde teksten zo ingesteld dat ze geen deel uitmaken van "automatic placement".
Ook verwacht ik dat de plugin niet zal werken op voorslagen, omdat ik mij meen te herinneren dat deze nog niet bestaan in het nieuwe pluginframework.

Attachment Size
Violin Fingering v3.qml 4.72 KB

In reply to by jeetee

Hartelijk dank. Werkt prima voor me in musescore3.

Is het eventueel mogelijk om ook zoiets te maken voor altviool met de Csleutel? Deze werkt al prima voor me alleen de hoogste 3 snaren, bij de c snaar van de alviool krijg ik X ( dat begrijp ik ook als ik de qml doorlees) maar ik ben geen qml schrijver genoeg om dat te veranden.

Nogmaals hartelijk dank voor deze hulp

In reply to by jeetee

Ik heb met uw plugin een notenbeeld gemaakt waarbij volgens mij helder is wat er moet veranderen. Ik heb zelf al geprobeerd het voor elkaar te krijgen , maar nogmaals ik ben niet handig in programmeren.
Vast hartelijk dank voor de moeite en ik hoop dat het duidelijk is. Mocht je in de buurt van Alkmaar komen ben je bij deze uitgenodigd voor de koffie en een rondleiding
Groet
Janpaul

Attachment Size
test_voor_tabs_viool_en_altviool.mscz 14.33 KB

In reply to by Janpaulg

v3.1
* C-snaar toegevoegd voor altviool
* tekst wordt gecentreerd
* automatisch plaatsen blijft aanstaan voor de tekst; musescore zal overlappingen met andere elementen proberen vermijden

Als Belg hoef ik nagenoeg nooit in de buurt van Alkmaar te zijn. Het aanpassen van de plugin en jou helpen om MuseScore beter te kunnen gebruiken is bedanking genoeg.
Bovendien lust ik geen koffie ;-)

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.