Installeren musescore

• Jul 2, 2019 - 16:03

Ik gebruik windows10 64-bits. Het installeren van het programma ging zonder problemen of foutmeldingen. Echter nadat de snelkoppeling startte, gebeurde er niets. Ik heb toen maar de 32-bits versie geïnstalleerd en die werkte wel. Nu wordt bij een update kennelijk de 64-bits versie telkens geïnstalleerd, zodat het programma weer niet werkt. Alleen het verwijderen van de 64-bits versie en dan weer de 32-bits versie installeren lost dit op. Updates kan ik dus voorlopig wel vergeten, of ie er een andere oplossing?
Groeten Piet Fransen


Comments

De voorlopige workaround is om wanneer je melding van een update krijgt, zelf de 32-bits versie te komen halen op https://musescore.org/download

Voor zover ik weet ben je de eerste die dit probleem meldt. "Niets" is wel heel weinig nadat je een programma start. Had je ook al geprobeerd of het programma wél te starten is door rechtstreeks een partituur te proberen openen? Kwam er een opstartscherm langs of niet? Zag je een icoontje in de taakbalk verschijnen?

Ik heb even op het ontwikkelaarskanaal nagevraagd hoe het zit met de automatische updater; wordt vervolgd...

In reply to by jeetee

Bedankt voor je reactie. Bij de 64-bits versie is niets echt niets. Als je via het icoon musescore start komt en wel even een beginscherm tevoorschijn, maar dat verdwijnt weer meteen. In de 32-bits versie kwam na de update het opstartscherm wel terug, maar bij het openen van een partituur viel alles weer weg. Na herstart kwam de mededeling, dat musescore niet goed afgesloten was en de vraag, om dat te herstellen. Ook dat werkt niet, het programma sluit zichzelf telkens af. Vandaar de 32-bits versie weer geïnstalleerd, dat werkt tenminste. Als er nu een update wordt aangeboden, sla ik die maar over. Of er een icoontje in de taakbalk verscheen weet ik niet. Bij de 32-bits versie in ieder geval wel. Ik kan het hele traject eventueel nog wel eens een keer overdoen en dan beter letten, op wat er gebeurt, zoveel werk is dat niet. De al gemaakte bestanden staan op een andere partitie in een daarvoor gemaakte directory, dus die blijven wel beschikbaar. Windows10 wordt overigens wel telkens geupdate, dus ik gebruik de laatste versie.
Groeten, Piet Fransen

In reply to by p.fransen4@upc…

Indien je opnieuw de 64-bits versie probeert, start MuseScore dan niet op via het icoontje.
Gebruik verkenner om naar je map met partituren te gaan en dubbelklik dan op een mscz bestand. Indien de vraag komt om de sessie te herstellen, kies je voor neen.

Ik gok erop dat dan wel degenlijk die ene partituur geopend zal worden.
Als dat gelukt is, ga dan in het menu naar Bewerken → Voorkeuren… en op het tabblad Algemeen vink je de optie Laat starthulpscherm zien uit.
Sluit MuseScore af.
Vermoedelijk werkt het openen via het icoontje nu wel.

Het beginscherm dat erop komt is voor mij dus meer dan niets ;-)

In reply to by jeetee

Hallo, even vooraf:
Normaal, als ik op het icoontje klik komt er eerst een schermpje met alleen de tekst Musescore 3
en daaronder staat dan nog Musescore.org
Daarna start het programma met de standaard pagina-opmaak en dan het starthulpscherm.

Ik heb de 32 bits versie verwijderd en na herstarten de 64 bits versie geïnstalleerd. Weer herstarten, doe ik altijd na een nieuwe installatie, en via de verkenner de al eerder aangemaakte startpagina Start.mscz proberen te starten. Het schermpje, zoals eerder beschreven, verschijnt wel even, maar verdwijnt dan weer. Verder gebeurt er niets. De 64 bits versie heeft als nummer 3.2.2-x86_64.msi. Daarna maar weer verwijdert en de 32 bits geïnstalleerd. Het versienummer hiervan is 3.2.2-x86msi. Nu werkt alles weer goed. Controle op versie geeft het nummer 3.2.2.7534, de laatste versie.
Ik ga hiermee aan de slag en zie dan wel, wat een eventuele update doet. Zo nodig meld ik me weer.
Het adres was trouwens niet helemaal goed. Https://musescore.org/nl/download. (nl vergeten)
Ik heb beide versies trouwens apart opgeslagen, zodat ik ze rechtstreeks kan activeren, indien nodig.
Groeten, Piet Fransen

In reply to by jeetee

Hallo. Ik gebruik momenteel Google Chrome omdat er in het verleden wat probleempjes zijn geweest met Edge. Dat ik af en toe onbekende problemen met nieuwe programma's heb, is al meer voorgekomen. Ondanks forums en chatten niet echt een oplossing gekregen. Meestal verdween het probleem wel na een nieuwe upgrade, dus een latere versie. Ik weet nu in ieder geval waar ik het 32 bits programma kan downloaden en zolang het in de 32-bits versie goed werkt, heb ik er vrede mee. Ik gebruik het programma hoofdzakelijk om een leadsheet met akkoorden en liedtekst te maken, omdat ik niet zo'n muzikant ben, die alles uit zijn hoofd kan spelen, ik heb er bladmuziek bij nodig.
Bedankt voor alle moeite.
Groeten, Piet Fransen

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.