Foutmelding bij installatie MS3

• Oct 18, 2019 - 10:57

Een vriend die MS2.1 gebruikt heb ik aangeraden om de nieuwste MS3 te installeren. Hij krijgt echter steeds de melding: "Another installation is in progress. You must complete that installation before you continuing this one." Ik ben bij hem gaan kijken om het op te lossen maar stoot op hetzelfde probleem. Installatie vanuit 2.1 geeft bovengenoemde foutmelding, MS2.1 afgesloten en tevens alle andere dingen, controle met taakbeheer (niets staat open) downloading vanaf site geeft wederom dezelfde melding. Betreft Acer laptop met i-5 processor 64-bit met windows10, ruim voldoende schrijfruimte.
Op mijn eigen systemen loopt de nieuwste MS3 zonder problemen.
Wie weet raad?


Comments

Indien gewenst zou ik jullie ook aanraden om van 2.1 naar 2.3.2 te gaan vanwege de honderden bugfixes tussen beide versies.

Die foutmelding komt niet rechtstreeks van MuseScore, maar van Windows zelf. Het zou dus moeten zijn dat (een automatische updater van) een andere programma reeds de installatieservice van Windows heeft gestart.
Indien jullie er zeker van zijn dat jullie zelf geen installatie hebben gestart, kan je proberen om via taakbeheer te kijken of msiexec.exe aan het lopen is en dat process beëindigen.
Vervolgens kan je de installatie van MS3 opnieuw proberen.

In reply to by jeetee

Hoi Jeetee,
Bedankt voor je advies! Gisteren mijn kennis bezocht om je advies toe te passen.
Alle oude versies van MuseScore verwijderd. Met taakbeheer gekeken of er nog andere dingen actief waren, neen niets actief. Daarop weer geprobeerd om te installeren maar wederom dezelfde melding gekregen.....??? Dan maar via een omweg! Mijn MS3 op een stick gezet een rechtstreeks bij hem op de laptop gezet. Met succes want dit werkt. De melding blijft echter een vreemde zaak.
Groetend Hans55

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.