Mixer instelling wijzigen

• Jan 16, 2020 - 09:49

Hallo mensen.
Het geluid van de mixer is standaard ingesteld op "Choir Aahs Expr"
Wij willen onze werken telkens afluisteren met de "Grand piano"
Kan ik deze standaard instelling wijzigen.
Groetjes


Comments

Hoi Heha1942,
Je kunt de mixer openen met F10 zoals je vermoedelijk al weet. Klik daar op betreffende partij en je ziet op welk instrument deze ingesteld is. Vouw met het pijltje rechts bij geluid de instrumentenlijst uit en toets "gr" er wordt dan grand piano aangegeven., bevestig dit, verander zo nodig eventuele andere partijen ook en ga met F10 eruit. Sla het werk vervolgens op en de volgende keer wordt met het gewenste instrument afgespeeld.

Groetend, Hans55

In reply to by heha1942

Hallo heha1942,
Als je steeds voor een zelfde bezetting je score schrijft dan kun je natuurlijk een leeg blad aanmaken waarop de bezetting (partijen, instrumenten), haken etc. al ingevuld zijn, ook de mixer kun je dan al instellen. Deze score sla je dan op in de map Program files / Musescore 3 / Templates waar ook de andere keuzes staan.
Als je deze dan later gebruikt wel meteen "opslaan als" onder een andere naam anders wordt je aanmaak overschreven. Zelf heb ik zo een TTBB template voor het koor gemaakt want die keuze was er in Musescore (nog) niet.
Groetend, Hans55

In reply to by hans55

Indien je de partij als template opslaat; en je kiest deze in de wizard bij het aanmaken van een nieuwe partituur, zal MuseScore bij de eerste keer opslaan van de nieuwe partituur automatisch "opslaan als" gebruiken.

Indien je de template rechtstreeks opent als bestand, dan zal je er inderdaad moeten op letten dat je zelf voor "opslaan als" kiest.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.