List of translated terms/phrases

• Feb 1, 2020 - 21:29

I have installed a Dutch version of Musescore because my fellow musicians use the Dutch version too. However, almost all of the online help I can find is in English. I am hardly familiar with English music terminology. This seriously hampers my ability to use these resources. Since both English and Dutch versions of the program exist, there must be some sort of database or list that provides a mapping of the used English terms and phrases onto Dutch, and vice versa.
Can I (as a mere user, not developer) access such a list somewhere?


Comments

Oeps, ik wist niet eens dat dit een Nederlandstalig forum is. "Go figure."
Inmiddels is mijn probleem deels opgelost doordat ik een Nederlandstalig handboek heb gevonden.
Het is ook deels NIET opgelost doordat vrijwel alle YouTube video's in het Engels zijn - gelukkig heb je er dan wel beeld bij. :-) Maar zo'n woordenlijst zou dus nog steeds handig zijn.

Je bent misschien iets met https://musescore.org/nl/handboek/3/woordenlijst en https://musescore.org/en/handbook/3/glossary die een aantal van de meest voorkomende termen binnen MuseScore behandelen.

Een andere mogelijkheid is om rechtstreeks in het xml-bestand te kijken dat gebruikt wordt voor de vertalingen van MuseScore: Zie https://raw.githubusercontent.com/musescore/MuseScore/master/share/loca… voor de huidige versie van de Nederlandse vertaling voor elke engelse term die in het programma voorkomt.

In reply to by jeetee

Bedankt jeetee! Die eerste twee links zijn op zich nuttig, maar voor mijn huidige issue zie ik de termen liever naast elkaar, in plaats van dat ik ze via de omschrijving kan vergelijken.
Dat xml-bestand ziet er veelbelovend uit. Moet alleen nog uitvogelen hoe ik dat gebruikersvriendelijk kan bekijken.

In reply to by Klaas B

Voor wie het interessant vindt: ik heb op basis van het bedoelde xml-bestand een Excel spreadsheet gemaakt. Met behulp van een zoekmacro kun je op elke string (reeks karakters zoals een woord of een deel van een woord) zoeken, en alle voorkomens van die string netjes bij elkaar in beeld zetten. Zo vindt je in een oogwenk of een zoekterm in Musescore voorkomt, en wat de betekenis in de 'andere' taal is. Werkt zowel Engels-Nederlands als Nederlands-Engels. Wie het wil hebben, kan hier reageren, hopelijk zie ik je reactie dan.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.