nogmaals herhalingen en sprongen

• Apr 17, 2020 - 08:49

Ik heb een vraag die lijkt op een probleem dat ik eerder al heb voorgelegd.

In de partituur die ik wil spelen staat bij maat 8 fine en bij maat "16 D.C. al fine" met daaronder "poi gevolgd door het codateken".
Nu weet ik wel dat de opdracht "16 D.C. al fine" niet werkt omdat het niet het end van het stuk is, maar ik kom er met eerder aangereikte oplossingen niet uit.
In de bijlage het stuk dat ik in Musescore heb gezet met de aanwijzingen voor de herhalingen zoals die in het boek staan erbij.
Alvast hartelijk dank! Geweldig zoals de gebruiker ondersteund wordt.
Met vriendelijke groet,
Henk Fernhout


Comments

In reply to by Fernhout

Hallo, kloppen de aanwijzingen wel? MuseScore voert de opdracht DC al Fine (herhaal tot fine) goed uit maar kan niets beginnen met poi CODA-teken. Ik denk dat het volgende aanwijzing moet zijn:
In maat 16 DC al Coda, in maat 17 het CODA-teken, in maat 8 de aanwijzing "to coda".
In dit geval zal MuseScore het stuk afspelen tot maat 16, dan herhalen tot maat 8 en vervolgens springen naar maat 17 om vervolgens daar verder te gaan tot het einde.
Als iets anders de bedoeling is laat het dan even weten.
Groetend Hans55.

In reply to by hans55

Dag Hans,
Ik had iets dergelijks al geprobeerd, maar toen kreeg ik het zelfde (probleem) resultaat als nu:
MuseScore gaat netjes terug naar het begin en speelt dan door tot maat 8. Maat 8wordt vervolgens herhaald en Musescore speelt vervolgens door tot aan het eind. Met andere woorden de sprong van maat 8 naar 17 wordt niet gemaakt. Ik heb de partituur weer als bijlage ingesloten.

Attachment Size
33. Über einer Großen Stadt.mscz 20.83 KB

In reply to by Fernhout

Hoi, ik denk dat met al dat proberen een herhaling is blijven plakken die niet meer zichtbaar is maar nog wel werkt. Wat ik geprobeerd heb is maat acht volledig te selecteren en dan te knippen, dan de lege maat verwijderen, dan een nieuwe maat acht invoegen, dan de noten plakken, dan to coda plaatsen en nu zou het moeten lukken. Groetjes

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.