Rozdelenie nôt

• May 28, 2013 - 22:10

Dobry vecer,
v prvom rade chcem maximalne pochvalit. Je to super program, perfektne funckie, intuitivne ovladanie, male systemove naroky a ziadne neocakavane chyby a pady programu. Mam iba jeden mensi problem. Dostal som na mail midi subory, ktore ked otvorim v programe, tak noty pre klavir su v jednej notovej osnove, v jednom riadku spolu aj prava aj lava ruka. Chcel by som sa opytat, ci je ich mozne nejako rozdelit do dvoch. Takto sa to velmi tazko cita a hraje.

Dakujem za pomoc :)


Comments

Rozdělení osnov je samozřejmě možné:
Klepnout pravým tlačítkem myši na takt ve stávající osnově: Rozdělit notovou osnovu.

Zkopírovat výběr - všechny ve zdrojové osnově nahrané/domíchané noty (kopírovat od taktu do taktu, takže klidně vzít všechno: klepnutí na začátek notového zápisu, stisk klávesy Shift, klepnutí na konec) a pak to všechno vložit do nové osnovy níže.

To taky jde, jen se to celé přetransformuje - noty jsou pro laika jinde - víc "nahoře" - to podle toho, jak byly zapsány v osnově s houslovým klíčem -> prostě MuseScore si je "hlídá" jejich výšku (pokus s Réunion), takže je to s tím basovým klíčem zapsané v osnově vizuálně "výš".

Nevím, jak ten váš MIDI soubor vypadá, třeba je to po vložení do osnovy s basovým klíčem v pořádku? Ale co s tím, jestli to nevyhovuje? Vybrat hlas v nové osnově se zkopírovaným obsahem (viz otázka týkající se Vymazání jednoho hlasu jinde), nejprve jistě smazat, co je potřeba (což jsou noty pro pravou ruku), a pak se snažit to celé, co je určené pro levou ruku, převést dolů/někam/nahoru hromadně o nějaký interval, jestli je to potřeba, aby to nějak vypadalo, nebo to nějak přetahovat notu za notou ručně? -> Hudební znalosti mi momentálně jaksi chybí. Třeba není potřeba posunout nic. :-)

In reply to by pfri

Vdaka za pomoc, velmi mi pomohol navod. Bolo to velmi jednoduche, iba jak som prechadzal kde to moze byt tak som tu funkciu prehliadol. Akonahle mi to rozdelilo, tak uz som si to poupravoval a uz je to tak ako ma byt, vytlacene a uz sa z toho hraje. Este raz vdaka ;)

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.