Ritenuto

• Oct 4, 2021 - 09:42

Goedemorgen Hans.
Wat ongelooflijk geweldig dat je antwoordt. Ik heb heel andere ervaringen met andere programma’s.
Ik weet dat ik nogal onhandig ben met computers. Als ik in het programma op “plugins” klik krijg ik alleen “Plugin-beheer” en “Plugin-maker” te zien.
Als ik dan beheer aanklink zie ik een rijtje color-notes tot walk maar geen “TempoChanges”
De crescendo's en diminuendo’s had ik gevonden alleen wist ik niet dat ik de waarden moest ingeven om ze te laten uitvoeren.

Ik heb het programma altijd alleen gebruikt om partituren en partijen te maken maar ik ben nu als koordirigent werkzaam (na een werkzaam leven als beroepsfagottist)
En ik moet begeleidingen maken die ik op e computer zet omdat ik niet tegelijk kan dirigeren en pianospelen. De vorige twee dirigenten van dat koor dat deden dat wel
En dat was duidelijk te horen. Vandaar dat ik dit nu anders wil.

Nogmaals mijn heel hartelijke dank voor je heel snelle en uitgebreide respons. Ik hoop dat je me het vervolg alsjeblieft ook nog wilt vertellen.

Met vriendelijke groet,
Adri Hubregtse.


Comments

Dag Adri,

De plugin is geen onderdeel van je standaardinstallatie, maar kan je hier vinden: https://musescore.org/en/project/tempochanges . Hij komt in een zipje, dat je zal moeten uitpakken in je Plugins map. Kijk ook even op https://musescore.org/nl/handboek/plugins voor meer info over het installeren en activeren van plugins.

Bij crescendo en diminuendo lijnen hoef je normaal de waardes niet manueel in te geven op voorwaarde dat er een dynamisch teken voor en na staat. Zelf vind ik het vaak handiger om deze toe te voegen en indien gewenst onzichtbaar te maken op de partituur (sneltoets 'V').

Hallo Adri,
Het is geheel zoals jeetee zegt, hier heb ik niets meer aan toe te voegen.
Ik was alleen vergeten dat ik ooit de plugin TempoChanges aan mijn pluginlijst toegevoegd had. Daarom stond ie er wel in bij mij en niet bij jou.
Groetend, Hans55

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.