ændre dobbeltkors notering til enkelt kor.

• Sep 22, 2022 - 12:01

I en sats for dobbeltkor har jeg brug for, i en kort periode, hvor de to kor synger det samme, at kunne notere det som et enkelt kor. Kan det lade sig gøre, og hvordan gør man det.?
Mvh
Finn Druj


Comments

Hej

Kig nederst her https://musescore.org/da/node/278602. Jeg vil gætte på du vil. kunne opnå det du søger, sådan cirka

Prøv evt. også at flytte stemmerne fra det ene kor til det andet ( eller slet det ene kordet pågældene sted). Sørg for at det er samlet på de samme linjer. Så er det muligt fjerne de stemmer der ikke skal vises med ctrl i en nodelinje og vælgnodelije/Stemmeegenskaber og vælg skjul hvis tom til altid (hvis auto ikke gør det)

In reply to by Finn Druj

Det kan lade sig gøre med løsning to. Det vigtige er at der er linjeskift præcis der hvor reduktionen af korene starter. Hvis det ene kor da er tomt vil et klik medmusen + ctrl i en takt få en menu til at dukke op. I denne vælges nodelinje/Stemmeegenskaber og marker skjul hvis tom til altid (hvis auto ikke gør det). Så vil takterne i koret med pauser blive skjult.

Det er det nærmeste jeg kan komme det lige umiddelbart. Og burde være meget tæt på hvad du ønsker.

Jeg ved godt at det kan give problemer med stemmerne i koret der skjules, men partituret skulle være rigtigt, så gem i to udgaver en til stemmer og en til partiturer

Håber det lykkes
Lars H

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.