Hoe herstel ik maten die fouten vertonen

• Aug 6, 2023 - 12:10

Hallo allen,

Ik heb een pdf geïmporteerd en dit bestand vertoond in MS4 een aantal maatfouten die worden aangeduid met een '+' (zie bijlage)
Als ik de fouten herstel, b.v. in het pdf-bestand staat een 16de-triool en in MS4 wordt er gewone 16de van gemaakt waardoor er in de maat meer waardes staan dan toegestaan.
Nadat ik die foutieve waarde herstelt heb naar de originele triool blijft de foutieve waarde als extra in die maat bestaan en dus ook de '+'
Nu heb ik telkens een nieuwe maat erachter gezet met daarin de juiste indelingen en daarna de foute maat verwijderd.
Deze wijze van corrigeren vind ik erg lastig en tijdrovend.
Hoe kan ik nu in de foutieve maat enkel de foutieve waardes corrigeren en evt vewijderen zodanig dat ook de '+' verdwijnt?

Bij voorbaat dank,

Attachment Size
Herstellen van maatfouten.JPG 85.21 KB

Comments

In reply to by BwanaBen

De maatfouten zijn niet te wijten aan MS4 maar aan het programma Audivers, waarvan MS4 en MS3 gebruik maken. Misschien dat een download van dit programma betere resultaten oplevert (https://audiveris.en.lo4d.com/windows).
Volgens mij zijn de twee "snelste" methoden" om een muziekstuk van PDF in MS te realiseren,
de volgende:
A. De methode, die u hanteert.
B. De noten van de PDF direct handmatig in MS invoeren.
(Bij methode B. is dan de overweging, dat je beter direct kan invoeren, dan de talloze fouten te herstellen.)
Beide methoden zijn tijdrovend.
Misschien is er een mogelijkheid om beide methoden te combineren.
met vriendelijke groet,

In reply to by Ben Lindeboom

Hallo Ben,

Dank je wel voor je reactie,
Als eerste verwijt ik MS4 zeker niet dat er fouten in staan. Het is duidelijk dat die tijdens het converteren zijn ontstaan.
Ik vroeg mij enkel af hoe ik die in MS4 kan corrigeren. Inmiddels heb ik van Henk de Groot de oplossing gekregen, waarvoor mijn dank.

Ik heb verder jou aangeboden link om Audiveris te downloaden gevolgd, maar ik weet niet wat ik met de bestanden in het geleverde zip-bestand moet doen. Het zijn html- en xsd-bestanden.
Helaas ben ik niet thuis in het omgaan met dit soort bestanden.
Hoe krijg ik er een werkend programma uit?

Sorry voor mijn onbenul.

Groet Ben

Attachment Size
Audiveris bestanden.JPG 31.94 KB

Na het aanpassen van de inhoud van de maat kunt u in de maat-eigenschappen de "lengte" van de maat aanpassen. Hiermee zal de - of + verdwijnen. Zie ook: https://musescore.org/nl/handbook/4/maat-eigenschappen

Als je na het aanpassen van de maat een of meerdere rusten "over" houd dan kun je deze ook verwijderen door deze te selecteren en vervolgens CTRL+DEL te drukken. Dit zal de lengte van de maat verminderen met de verwijderde noten. Het blijft een tijdrovend klusje, maar zeker afhankelijk van de bron PDF, de muziek en nog meer. Ik zie wel vaak een bepaald patroon in de fouten die gemaakt worden en naar verloop van tijd wordt het wel makkelijker.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.