Změna nástroje

• Jan 30, 2017 - 18:08

Dobrý den,
potřeboval bych se zeptat, stáhl jsem si noty otevřel v MuseScore a všechno v pořádku, ale mám tam nástroj Mellophone a ten bych potřeboval nahradit pianem jak to udělám aniž bych všechny noty musel přepisovat přepíše to za mě?


Comments

Klepnete-li na takt notové osnovy pravým tlačítkem myši a v nabídce vyberete Vlastnosti notové osnovy... → Změnit nástroj, vyberete hudební nástroj a potvrdíte OK, něco to i s notami v notové osnově udělá.

In reply to by oldapolda

Máte tam melafon (v seznamu nástrojů jako Melafonový lovecký roh). Zkusil jsem si klavír nahradit melafonem, abych slyšel, jak zní, a zápis not zůstal stejný. K viditelné změně (víc křížků, posun not v notové osnově) došlo, když jsem noty nechal přehrávat např. B trubkou.

Pokud vás trápí, že se nic neděje, zkuste třeba transpozici. Ta funguje zaručeně.

Pro změnu zvuku (více nástrojů) můžete vyzkoušet i další postup popsaný ve změně nástroje uprostřed notové osnovy. Vyzkoušel jsem nyní tak, že jsem klepl na první notu v prvním taktu notového zápisu a změnil klavír na bendžo. Hraje v celém notovém systému.

Následně jsem v druhém notovém řádku uprostřed skladby stejně změnil bendžo opět na klavír, který od toho místa hraje opět v celém notovém systému.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.