Werken met 2 beeldschermen

• Jan 16, 2018 - 10:04

Best Mensen,

Ik heb een vraag over het gebruik van 2 beeldschermen bij Musescore.

Ik werk onder Ubuntu 17.10 met Musescore en gebruik 2 losse beeldschermen die aangesloten zij op 1 computer.

Op het 1e beeldscherm heb ik Musescore openstaan en op het 2e beeldscherm, bijvoorbeeld een Pdf muziek bestand. Ik doe dit om een PdF bestand over te nemen in Musescore of te controleren met het originele PdF bestand.

Ik begrijp dat dit mogelijk is want Musescore en en een Pdf bestand programma zijn 2 losse programma’s dus apart van elkaar te openen. Maar bij Musescore is dat anders.

Mijn vraag is: Kan ik Musescore ook 2x openen met verschillende bestanden? Zodat ik op mijn 2 schermen verschillende Musescore bestanden zie en die met elkaar kan vergelijken of corrigeren.

Tot nu toe heb ik dat niet kunnen vinden maar misschien kennen jullie die mogelijk wel of een truc om dat te bereiken.

Hartelijke groet

FredPaul Vogel


Comments

Ik bewaar twee exemplaren van MuseScore meestal op mijn computer. Ik gebruik een versie 2.2 's avonds vanaf https://musescore.org/nl/download. Ze staan onder Development Builds (wat in Enlish is).

Een nachtelijke versie is geïnstalleerd in een andere directory. Versie 2.2 is zeer stabiel. Ik gebruik het meestal voor mijn werk. Ik gebruik 2.1 meestal voor bestanden die automatisch worden geopend wanneer ik ze download.

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie 2.2 krijgt en geen master. Masters zijn ZEER buggy en je bestand wordt mogelijk niet geopend in versie 2.1. 2.2-bestanden worden geopend in elke 2.x-versie.

In reply to by mike320

Hallo Mike,
Dank voor je reactie. Ik begrijp dat het mogelijk is 2 versies ( in verschillende directoires) te installeren op mijn computer. Wat je niet zegt is of je beide versies tegelijk kunt draaien op je computer. Als dat wel kan dan kan ik ze ook op 2 verschillende beeld schermen zetten

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.