Geen herhaling bij Coda (DS al Coda)

• Nov 19, 2017 - 21:40

Hallo,

Ik heb een muziekstuk overgezet in Musescore. Bij het afspelen gaat de muziek, aangekomen bij DS al Coda, echter niet terug naar het Segno teken. Wat doe ik fout?

Groeten ,

Berend Klompsma


Comments

In reply to by FonsvanOs

Hoi Fons, excusez de late reactie.
Ik heb er naar gekeken en het volgende viel mij op (maar misschien weet je dat nu al) Je hebt de 1e volta gezet op maat 11 en daarna het begin ervan terug gesleept naar maat 10. Dit is de verkeerde procedure en heeft alleen een optisch effect want alleen mt 11 wordt in de tweede sprong overgeslagen. De juiste manier is zet de volta op de beginmaat, in dit geval mt 10 en selecteer de haak (wordt blauw) en met "gedrukte shift + cursorpijltje naar rechts" verbreed je dit voor zover als het nodig is. Per aantoetsen van het pijltje verbreedt de volta haak zich 1 maat. Bij het DS al Coda ging het fout omdat je daar waar de sprong moest beginnen een herhalingsteken ( :|| ) had gezet, daardoor sprong MuseScore terug naar het startherhalingsteken ( ||: ). Alleen de aanwijzing DS al Coda was voldoende. Je kunt desgewenst een dubbele maatstreep zetten (is duidelijker) maar dit hoeft net zomin als een extra horizontaal kader in te voegen (dit moest overigens in een veel vroegere versie van MuseScore wel) Zo aangepast doet MuseScore wat jij ermee bedoelde te doen, zie bijlage. Ik heb dit mooie stuk overigens ook al eens jaren geleden gemaakt met begeleiding, dit heb ik eveneens bijgevoegd.

Groetend Hans55

De reden dat het niet werkte, was waarschijnlijk dat een van de sprongpunten (Segno, Coda of to Coda) ontbrak. Als alles daar niet is, worden ze allemaal genegeerd.

In reply to by koorkiliana

Om een D.S. al Coda te gebruiken, moet u ALTIJD de tekst en symbolen uit het palet Repeats & Jumps in de juiste volgorde plaatsen. Je moet een segno hebben (de S met de lijnen erdoorheen), dan de To Coda, dan de D.S. al Coda, dan de Coda (die alleen een symbool in het palet is). Voeg geen andere tekst of symbolen toe vanuit het palet Repeats & Jumps.

Nadat u deze items hebt geplaatst, kunt u de manier waarop ze eruitzien op elke gewenste manier wijzigen. Als je een coda-symbool wilt in de tekst van To Coda, dubbelklik dan op het coda-symbool, gebruik shift + pijlen om het symbool te selecteren, ctrl + c om het symbool te kopiëren, dubbelklik op de om Coda-tekst klik op de plek waar je het symbool wilt en druk op ctrl + v om het te plakken.

Onthoud dat deze items uit het palet Repeats and Jumps MuseScore vertellen hoe de maatregelen die het zal spelen, moeten worden besteld. Het maakt niets uit van wijzigingen die u in de tekst aanbrengt of van enige andere tekst die u invoert wanneer u de partituur afspeelt. Je hebt veel fouten gemaakt in je score die dit in "Que Bueno!" negeren.

In "Time to Leave" hebt u geen D.S. al Coda ingevoerd.

Laat me weten of dit niet duidelijk is of dat je verdere hulp nodig hebt.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.