Horizontale verschuiving van crescendo tekens

• Mar 6, 2018 - 10:44

Hierbij wil ik een probleem aanmelden, dat ik ondervind met het programma MuseScore. Het handelt over bijgevoegd bestand, genaamd test.mscz.

1) Hierin zijn diverse crescendo tekens aangebracht.
Zo ook bv bij maat 10.
2) Echter doordat er een horizontale verschuiving in zit, wordt deze verderop geplaatst.
image1.png
3) Deze horizontale verschuiving kan ik corrigeren door in het instellingenoverzicht met "horizontale correctie instelling" de waarde 0 in te vullen.
image2.png
4) Sla ik vervolgens het bestand op [dus met de wijziging] en her-open ik hetzelfde bestand daarna, dan is de horizontale verschuiving weer aanwezig. Maw. de horizontale verschuiving krijg ik niet meer terug op 0 gezet.

5) Zet ik echter de "meermaatsrusten" UIT [in STIJL => ALGEMEEN => Partituur], en corrigeer ik vervolgens de horizontale instelling van de crescendo tekens. Sla ik dan het bewuste bestand weer op en her-open ik dit, dan is de correctie van de horizontale instelling van de cresendo tekens WEL GOED gegaan. Dus maw dan wordt de horizontale verschuiving van crescendo tekens wel op 0 terug gezet.
image3.png

Heeft iemand een oplossing voor dit probleem, zodat ik toch gebruik kan maken van "meermaatsrusten" en tevens de crescendo tekens op de juiste plaats heb.

Attachment Size
test.mscz 27.58 KB
image1.png 50.64 KB
image2.png 48.04 KB
image3.png 131 KB

Comments

In reply to by jeetee

Dank je, voor je vlotte reactie.
Jouw workaround zal echter, in mijn specifiek geval, niet werken. Dit omdat ik de musescore files beschikbaar stel via musescore.com aan een select gezelschap [via private scores]. En daar wil ik net dat de piano partij onzichtbaar blijft [en toch de crescendo tekens op de juiste plaats] maar toch hoorbaar is.

In reply to by caeciliagulpen

Ik zie wel dat de bug op de lijst staat van de bugs die de ontwikkelaars graag zouden opgelost zien alvorens 2.2 uitkomt (wat nog slechts enkele weken is).

Ikzelf ben momenteel nog bezig met het verbeteren van de Volta-afspeelvolgorde, maar indien tijd het me toe laat wil ik vervolgens gerust kijken of ik dit probleem kan aanpakken.

Aangezien je alle haarspelden boven de notenbalk wilt hebben, gebruik je Stijl-> Algemeen menu en verander je de standaard verticale positie 10 -1.5 in plaats van het Inspector te gebruiken. Als u de positie van alle haarspelden opnieuw wilt instellen, klikt u met de rechtermuisknop op een haarspeld en kiest u Selecteren> Alle vergelijkbare items en drukt u vervolgens op ctrl + r. De stijlpositie wordt dan gebruikt.

Stijl-> Algemeen ... menu

Hairpin position.png

klik met de rechtermuisknop en kies Selecteren> Alle vergelijkbare items

select all similar.png

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.