Blancs worden nog steeds als ? vraagteken weergegeven

• Nov 23, 2018 - 15:32

Vandaag MuseScore Android automatisch geupdated, dynamische tekens en notenbalktekst word nu weergegeven zoals in het origineel op de PC, alleen de toegevoegde blancs (spatiebalk) worden nog steeds weergegeven als vraagtekens waardoor het beoogde effect van betere leesbaarheid te niet wordt gedaan.
Groetend, Hans55


Comments

In reply to by mike320

Hoi Mike, het is de opvolger van Songbook dat niet meer ondersteund wordt. Ik gebruik de Android versie op mijn Huawei smartphone en Samsung tablet zodat ik altijd mijn muzieknoten bij me heb (900+) Helaas is mijn eerste enthousiasme ondertussen getemperd i.v.m. de gebruiksvriendelijkheid en andere zaken. Ik heb al vele jaren een pro-account maar ik moet mij steeds opnieuw aanmelden, soms wel 5x voordat de app mijn gegevens accepteert, verkeerde naam of verkeerd paswoord en dat terwijl ik steeds dezelfde invoer. Zoals boven genoemd is de leesbaarheid ook een groot issue. Op de PC pas in dat aan door de horizontale instelling te veranderen maar soms werkt dat niet afdoende en dan zet ik een blanc. Deze aanpassingen zijn echter niet meer zichtbaar op de app, zie bijgevoegde foto.
Ik exporteer nu de stukken naar .pdf en zet het dan in Mobilesheets Pro. daar kan ik tenminste mee werken.
MuseScore zou mij liever zijn maar op het moment helaas. In de steeds weer terugkomende reclameboodschap voor de app zie ik ook staan dat ik de stukken vanuit de app als .pdf kan exporteren etc. Ik heb deze optie's echter nog nergens kunnen terugvinden...……
Misschien kan Jeetee of Thomas bovenstaande vragen beantwoorden.....

Attachment Size
Slechte leesbaarheid MS-app.jpg 2.05 MB

In reply to by hans55

De ontwikkeling van de nieuwe mobiele apps is een tijdje geleden overgenomen door een team van Ultimate Guitar. Om meer flexibiliteit naar weergave in de toekomst toe te laten, hebben ze een groot deel van de weergavecode herwerkt/vervangen met code die nauwer aansluit bij wat ze al kenden van de UG-apps.
Helaas heeft (naar mijn mening) hun jeugdig enthousiasme ervoor gezorgd dat ze een product hebben vrijgegeven wat vele malen slechter functioneerde op basisfunctionaliteit dan zijn voorganger.

Het team heeft duidelijk wel de wil om de applicatie te verbeteren, maar op dit moment gebruik ikzelf ze ook nagenoeg niet meer; enkel nog om na elke update na te kijken of mijn partituren er opnieuw bruikbaar uitzien. Ik ben van plan om, van zodra mijn vrije tijd het toelaat, wat actiever aan bugmelding te doen om ze zo opnieuw op het juiste pad te helpen.

In reply to by jeetee

Dag Jeetee, bedankt voor de info! Ik weet dan nu hoe de vork in de steel zit. We moeten nu dus roeien met de riemen die we hebben en gedeeltelijk uitwijken naar alternatieve programma's zoals bijv. MobileSheets Pro.
Ik zal het ook verder blijven volgen en hoop dat volgend jaar een correct werkende app klaar is.
Groetend, Hans55

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.